Futbol

"Yeni güvenlik önlemleri zorunlu hale geldi"

09 Ağustos 2017 Çarşamba 15:21 - Son Güncelleme 09 Ağustos 2017 Çarşamba 15:46

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon'da Sporda Güvenlik Toplantısına katıldı. Soylu, Beşiktaş-Konyaspor karşılaşmasında yaşanan şiddet olaylarının ardından futbol maçlarında yeni güvenlik önlemlerinin zorunlu hale geldiğini söyledi. Osman Aşkın Bak ise şiddetin önlenmesinde her kesime görevler düştüğünü vurguladı.

Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla Trabzon Valiliği B Toplantı Salonu'nda organize edilen Spor Müsabakaları Güvenlik Tedbirleri Toplantısında yaptığı konuşmada, müsabakalara ilişkin ilgililerin öngörülü olmaları gerektiğini ifade etti.

Başakşehir-Konya maçı, Antalya'da gerçekleştirilen Eskişehir-Göztepe play-off maçı ve Samsun'daki Beşiktaş-Konya maçlarını hatırlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Bu üç maçta da bizim şartlarımızın ve genel çizdiğimiz çizginin dışında olaylar söz konusu oldu. Allah'a şükürler olsun ki sonucunda bizi çok daha üzüntüye sevk edecek olaylar gerçekleşmedi ama biz bunu bir işaret ve sinyal olarak alıyoruz yani bununla yetinemeyiz. Onun için gerek saha dışı tedbirlerin alınması gerek saha içi tedbirlerin alınması gerek özellikle kritik müsabakaların tamamen şimdi yapacağınız Spor Güvenlik toplantılarında çetelelerin tutulması, buna ait kolluk kuvvetlerinin alabileceği tedbirlerin hem oradaki spor güvenlik başkanımızla hem de spor kulüplerimizle bir değerlendirme ortaya konularak adımların atılması ve gerekli tedbirlerin en üst seviyede alınması..."

Soylu: "6222 sayılı yasayı bir kez daha gözden geçirdik"

Soylu, 6222 sayılı yasayı bir kez daha gözden geçirdiğine işaret etti. Soylu, "Acaba nerede bir eksik var da hangi eksikten bir boşluk doğuyor diye... Burada boşluk kalabilecek hiçbir nokta söz konusu değil" dedi.

Soylu: "Spor sahaları siyasetin yapılacağı yer değildir"

"Bir çok manipülasyon veya spekülasyon yapılıyor; işte provokasyonlar yapıldı, hemen hemen aynı kişilerin bu tip olayları orada sergilediği..." diyen İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"Bir spor seyircisi olarak benim açımdan da en maalesef üzüntü verici tarafı, özellikle dönem dönem spora siyaset karıştırma konusunda bir takım ideolojik grupların yoğunlaşmasını görüyoruz. Bunu son derece spor açısından da sakıncalı görüyoruz. Spor sahaları siyasetin yapılacağı yer değildir. Spor sahaları, sporun yapılabileceği bir alandır, yapılması gerekli olan bir alandır. Bugün bir çok meseleyle karşı karşıyayız yani uyuşturucudan bir takım asayiş olaylarına kadar. Bunu sadece eğitimle çözemeyeceğimizi, sadece güvenlik kurullarımızla çözemeyeceğimizi hepimiz biliyoruz. Toplumumuzun çeşitli kesimlerini, çeşitli alanlara sevk ederek de bunu çözme sorumluluğumuz olduğunu hem devlet olarak hem de millet olarak biliyoruz."

Bakan Bak: "Müsabakadan iki saat önce bu işe başlarsak olmaz"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise "Statlara gidiyoruz, bu statların içerisinde meşaleler yakılıyor. Bunlar nasıl geliyor?" diye sordu ve şöyle devam etti:

"Deplasmana gelen taraftarlar otobüslerle geliyor. Otobüslerde arama yaptığınızda nelerle karşılaşıyorsunuz?Biz müsabakaya mı gidiyoruz, başka bir alana mı gidiyoruz? Dolayısıyla bizim beklentilerimiz bu kitlelerin iletişimle takip edilerek, yönlendirilerek eğitilerek ve kulüplerle birlikte hareket ederek müsabakalardaki etkinliklerini kontrol etmemiz gerekiyor. Tabi burada herkese görev düşüyor. Bakanından, stattaki çalışanına kadar, kulüp yöneticimizden teknik direktörümüze kadar bütün herkese sporcumuza kadar herkese görev düşüyor. Bu yasayı uygulamamızdaki eksiklikler neler değişiklikler gerekiyor mu? Biz kararlı bir şekilde müsabaka sonrasında da söyledim en önemli önceliklerimizden bir tanesi sporda şiddetin önlenmesi. Bunu ilk başladığı kaynaktan, müsabaka anına kadar kontrol etmemiz gereken süreç. Müsabaka gününde iki saat önce bu işe başlarsak olmaz. Müsabakanın fikstürü belli, çalışması belli dolayısıyla buna çok dikkat etmemiz lazım." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz