Futbol

"Yeri dolmayacak oyuncu yok"

23 Temmuz 2016 Cumartesi 17:22 - Son Güncelleme 23 Temmuz 2016 Cumartesi 16:48

Tolga Zengin, takımdan ayrılan oyuncuların yerlerinin dolacağını dile getirdi.

Beşiktaş'ın kaptanları Tolga Zengin ve Necip Uysal, Avusturya kampının çok iyi geçtiğini söylediler.

Siyah-beyazlı takımın Avusturya'da kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen oyuncular, en iyi şekilde hazırlanıp sezona girmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Takımın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, İstanbul'daki sorunsuz kampın ardından ikinci etap çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Hazırlıklar kazasız, belasız giderken, Tolgay'ın sakatlığı oldu. Çok üzüldük. Birkaç gün içinde salonda çalışmalara başlayacak. Bir hafta, 10 gün içinde de takımla çalışmalarda yer alacak." dedi.

Kamp yerini değerlendiren Tolga, "Güzel yerde kalıyoruz. Havası, suyu her şeyi güzel, çalışma adına çok iyi bir yer." ifadesini kullandı.

"Ülke olarak güzel yanıt verdik"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilere değinen Tolga, demokrasiye ve ülkesine sahip çıkan tüm vatandaşlara teşekkür ederken, ülke adına güzel bir yanıt verdiklerini vurguladı.

Ülkenin içinde olduğu durumdan bahseden tecrübeli kaleci, şöyle devam etti:

"Demokrasiye ve ülkesine sahip çıkan tüm vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Bu talihsiz olaydaki şehitlerimize rahmet diliyoruz. Tüm ülke olarak çok güzel yanıt verdik. İnşallah bunu da atlatırız. İnşallah hep birlikte güzel günler yaşarız. Ülkemizin bu şekilde değil de güzelliklerle anılmasını istiyoruz."

"Terör her yerde var"

Mario Gomez'in takımdan ayrılması ve Jose Sosa'nın da bu yönde hareket etmesiyle ilgili soruya yanıt veren Tolga Zengin, "Bu arkadaşlarımızın geçen seneki şampiyonlukta büyük emekleri var. Gitmelerini istemeyiz, keşke kalsalardı. Ne yönetim, ne hoca, ne bizim, aldıkları kararlarda yapacağımız bir şey yok. Bunların terör ya da başka konularla alakası yok. Terör her yerde var. Dün Almanya'da da üzücü bir olay yaşandı. Fransa'da yaşandı. Dünyanın her yerinde bu tarz olaylar yaşanıyor. Onları da anlayışla karşılamak lazım, aileleri var. Ben olsam böyle bir karar almam. Onların kendi yaşantıları ancak gittikleri yerde de terör olayları olabilir. Küresel bir şey." diye konuştu.

Kaleciler arasındaki rekabet

Fabricio'nun transferiyle kalede yaşanacak rekabete değinen Tolga, bunun performanslarını artıracağını söyledi.

Kadroda bulunan Fabricio ve Boyko'nun da iyi kaleciler olduğunu anlatan tecrübeli file bekçisi, şunları kaydetti:

"Genç Utku, ileriye dönük iyi kaleci. Altyapıdan gelen Veysel ve Hüseyin de var. Onlar da iyi yerlere gelecektir. Bu rekabet bizleri daha yukarılara taşıyacak. Rekabet olması gerekiyor. Elimizden geleni yapıp çalışacağız. Kim hak ediyorsa o oynayacak. Sakatlık olmadan gidiyoruz. Bütün kalecilerin performansı üst düzey."

Yeni kaleci antrenörleri Marjan Mrmic ile ilgili soruyu yanıtlayan Tolga, "Kendisi daha önce takımımızın formasını giymiş bir isim. Her şeyden önce çok iyi bir insan. İletişimi çok iyi. Antrenmanları da çok iyi." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'den Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'a, eski takım arkadaşları İsmail Köybaşı'nın da sarı-lacivertli ekibe transferiyle ilgili değerlendirmede bulunan kaleci Tolga, "Futbolun içinde olan şeyler. Gönül isterdi ki İsmail gitmeseydi, böyle karar aldı. Gökhan geldi. Eskiden tanıdığım arkadaşım. Çok fayda sağlayacağından eminim. Oyuncular ayrıldıkları kulüpte vatan haini olarak değerlendirilmemeli. Yaptığı hizmetler için teşekkür edilmeli. Gittikleri kulübe de 'hayırlı olsun' demek lazım. Bu kültürü oluşturmamız lazım." şeklinde konuştu.

"Yeri dolmayacak oyuncu yok"

Tolga Zengin, takımdan ayrılan önemli oyuncuların yerlerinin dolacağını dile getirdi.

Ayrılan oyuncuların gitmesinin kendi ellerinde olmadığını ve bu nedenle bu konulara takılmadıklarını anlatan Tolga, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşimizi yaparız. Kim varsa en iyisini yapar. İllaki takviyeler olacaktır. Yeri dolmayacak oyuncu yok. Daha öncesinde de Demba Ba vardı, Gomez vardı. Yeni oyuncu alınmazsa Cenk Tosun, aslanlar gibi elinden geleni yapar. Geçen sezon yaptığı katkıyla gösterdi. Fazlasıyla hak eden bir oyuncu."

Geçen sezonki şampiyonluğun geride kaldığına dikkat çeken siyah-beyazlı oyuncu, "Şampiyonluk bitti, o geride kaldı. Tadını çıkardık ancak yeni sezon başlıyor. Yeni hedeflerimiz var. Zor sezon olacak ama bu takım her şeyin üstesinden gelecektir." diye konuştu.

Milli takımdaki prim konusu

A Milli Takım'da yaşanan prim tartışmasına değinen Tolga, şunları söyledi:

"Sonuçlara biz de üzüldük. Futboldan çok daha farklı konulara çekildi. Bilgi kirliliği oldu. Bazı arkadaşlarımız eleştirildi. Bu işin içinde olduğumuz için her şey, göründüğü gibi değil. Primi futbolcular koymuyor. Kararı alanlar futbolcular değil. Benim zamanımda öyle değildi. Bir yönetim var, onlar karar veriyor."

Necip Uysal: "Arkadaşlığımızda eksilme yok"

Beşiktaş'ın ikinci kaptanı Necip Uysal ise İstanbul'da fizik kondisyon olarak hazır duruma geldiklerini belirterek, "Burada maçlar olacak. Süper Kupa'ya kadar hazırlanacağımızı düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Bazı oyuncuların takımdan ayrıldığını hatırlatan siyah-beyazlı futbolcu, "Genel olarak hep beraberiz. Arkadaşlığımızda eksilme yok. Tabii ki arkadaşlarımız gitti. Burası büyük bir kulüp. Herkesin yeri dolar." açıklamasında bulundu.

İsmail Köybaşı ve Gökhan Gönül transferine değinen Necip, şunları söyledi:

"İsmail bizim için önemli oyuncuydu ama sonuçta böyle bir karar verdi. Oraya gitti, oradan da Gökhan Gönül geldi. Kalitesi belli, senelerdir ligde üst düzey oynuyor. İnşallah katkı verecektir. Kim gelir, kim gider bilemem. Bir sistemimiz var, her gelen uyum sağlayacaktır."

Necip Uysal, Kosova Milli Takım'dan gelen teklif konusunda ise "Bir teklif var ama değiştirme gibi düşüncem yok. Şu anda milli takımla devam ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz