Futbol

Yıldırım'a teşekkür etti

10 Nisan 2015 Cuma 14:13 - Son Güncelleme 10 Nisan 2015 Cuma 16:43

Hollandalı yıldız, transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, sezon sonu takımdan ayrılarak ülkesinde Feyenoord forması giyecek olmasına rağmen duygularının her zaman sarı-lacivertli kulüpte olacağını söyledi.

Hollanda Birinci Futbol Ligi ekiplerinden eski kulübü Feyenoord ile gelecek sezon için bir yıllık sözleşme imzalayan Kuyt, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu ile FBTV'ye çıkarak, transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Bu benim için bir elveda değil" diyen Hollandalı futbolcu, "Duygularım ve dileklerim her zaman bu kulüple beraber olacak. Herkese gösterdikleri sevgi için teşekkür ediyorum. Bu sezon şampiyon olmayı hep birlikte başaracağız" dedi.

Fenerbahçe'den ayrılmanın zor bir karar olduğunu belirten Hollandalı oyuncu, şunları kaydetti:

"Son derece duygusal bir karar. Bununla ilgili çok uzun süre düşündüm. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum. Ben ve ailem buraya geldiğimizden günden itibaren kendimizi bu kulübün bir parçası olarak hissettik. Ya Fenerbahçe'de kalacaktım ya da evime dönecektim. Ailemle eve dönme vaktinin geldiğini hissettik. Dün akşam başkanımla yaptığım toplantı benim için son derece duygusaldı. Bana söyledikleri bir hediye gibiydi. Kulüp gelecek yılda benim burada kalmamı istiyordu. Bu teklife 'hayır' demem zordu. Bana başkanımız çok büyük saygı gösterdi. Başkanımız bana 'ne zaman istersen Fenerbahçe'nin kapıları sana açıktır' dedi. Bu sözleri çok anlam ifade ediyor. Bu sezon tekrar şampiyon olmak, 4. yıldızı takmak ve takımı UEFA Şampiyonla Ligi'ne taşımak benim Fenerbahçe'de en büyük kariyerim olacak."

"Kararımda saldırının hiçbir etkisi olmadı"

Kuyt, geçtiğimiz hafta Rize dönüşü takım otobüsünün uğradığı silahlı saldırının aldığı bu kararla hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı.

Hollandalı futbolcu, yaklaşık iki hafta önce bu kararı aldığını anlatarak, "Saldırının kararımda hiçbir şekilde etkisi olmadı. Daha önceden söylediğim gibi, başkanla yüz yüze konuşmak istiyordum. Bu nedenle uzun sürdü. O gece yaşananlar ise felaket. Bu sadece Fenerbahçe'nin sorunu değil. Bu Türk futbolunun sorunu. Hep birlikte bir öyle bir mesaj vermeliyiz ki böyle bir şey bir daha olmasın" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri Uslu, Kuyt'a ve ailesine teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"İyi bir Fenerbahçeli oluşturmuşuz. Ailesine ve taraftarlara teşekkür ediyoruz. Karakteri ile çok önemli işler yaptı. Örnek bir oyuncu. Teşekkür ederiz. Kupayı ve ligi kazanır, ondan sonra ailesi ile de kendisine Hollanda'da başarılar dileriz. Sonrasında tekrar Fenerbahçe'ye gelip çalışabilir."

Taraftarın Kuyt'ı her zaman desteklediğini belirten Uslu, "Kuyt, yüzde 99 bütün maçlarda oynadı. Son bir iki hafta sakattı. Taraftarlarımız her zaman onu destekledi, yine de destekleyecek. Malum olaylar, çocukların toparlanması ile kenetlenmeye de sebep olacaktır. Çok üzüntülü günler geçirdik. Dualarla daha iyi yerlere gelecek. Bu durum sadece Fenerbahçe için değil Türkiye için de geçerli" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz