Futbol

"Yokluktan düştük, ciğerim yanıyor"

04 Haziran 2014 Çarşamba 22:09 - Son Güncelleme 04 Haziran 2014 Çarşamba 22:16

Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen Elazığspor'da mali kongre yapıldı.

Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen Elazığspor'un kulüp başkanı Selçuk Öztürk, "İnanın bu kulüp yokluktan düştü. Bizim yerimizde başka yönetim olsaydı bu takım 10 hafta önceden düşerdi" dedi.

Kulübün, Belediye Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Olağan Mali Kongresinde konuşan Öztürk, Elazığspor'u 2,5 yıl önce 27 milyon liralık borçla devraldıklarını söyledi.

O dönem kulübün, borç yükü altında kapanma noktasına geldiğini savunan Öztürk, "Buna rağmen takımımızı Spor Toto Süper Lig'e çıkarmayı başardık. Şu anki mali tablomuza baktığımız zaman 33 milyon 341 bin lira borcumuz var" ifadesini kullandı.

İki yıldızdan Elazığ'a 10 milyon TL gelecek

Öztürk, şimdiye kadar hep kulübün borcunu azaltacaklarını belirttiklerine değinerek, takımın önemli oyuncularından Serdar Gürler ve Deniz Yılmaz'ı, Trabzonspor'a bonservis bedelleri karşılığında verdiklerini anlattı.

Gürler ve Yılmaz'ın transferinden elde edecekleri paraları henüz mali bilançoya yansıtmadıklarını dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

"Takımımızın diğer iki oyuncusunun satışı noktasında kulüplerle pazarlık içindeyiz. Elazığspor'a Batuhan Karadeniz gibi gelir getirecek oyuncular kazandırdık. Bu oyunculardan elde edeceğimiz gelirlerle borçlarımız daha da azalacak. '33 milyon 341 bin lira borcumuz' var dedik. Hesap ortada. Transferler dolayısıyla gelecek 10 milyon lirayı da düşersek 23 milyon 340 bin lira borcumuz kalıyor. Şu ana kadar borç yükünü azaltmak ve kulübü sağlıklı bir ekonomik yapıya kavuşturmak için mücadele ettik. Kulüp olarak bugüne kadar kimseden hiçbir maddi destek bulamadık. Kulübe gelir sağlamak için birçok proje ortaya koyduk ancak kimse bunu sahiplenmedi. Bu projelerden birkaçı benzinlik, parkometre, bilboardlardı. Bunlardan ömür boyu Elazığspor'a düzenli gelir gelecekti. Birkaç oyuncu daha satarsak 20 milyon lira civarında borcumuz kalıyordu. 20 milyon da buradan geldiği zaman Elazığspor anasından yeni doğmuş olacaktı. İnanın bu kulüp yokluktan düştü. Bizim yerimizde başka yönetim olsaydı bu takım 10 hafta önceden düşerdi."

"Ciğerim yanıyor"

Hiç kimsenin, kendisi kadar oyuncularla ilgilenmediğini öne süren Öztürk, "Ciğerim yanıyor. Burada oturanlar dahil hiç kimse benim kadar ilgilenmedi. Yazık oldu" ifadesini kullandı.

Öztürk, el birliğiyle Elazığspor'u yeniden Spor Toto Süper Lig'e çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz