Futbol

Yusuf Günay'dan Florya arazisi yanıtı

16 Ekim 2021 Cumartesi 18:45 - Son Güncelleme 17 Ekim 2021 Pazar 05:10  |  Kaynak : AA

Galatasaray Kulübü'nün eski başkan yardımcısı Yusuf Günay, Florya arazisinin geri alınmasıyla ilgili kendilerine yöneltilen eleştirileri anlayamadığını söyledi.

Galatasaray Kulübünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerçekleştirilemeyen 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya, Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında sadece kulüp üyeleri katıldı. Toplantıya basın mensupları da alınmadı.

 
Başkan Burak Elmas'ın yer aldığı genel kurula dönemi görüşülen ancak rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören eski başkan Mustafa Cengiz katılmadı. Cengiz yönetimini ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, başkan yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal ile bazı yöneticiler temsil etti.

2019 yılını kapsayan genel kurul olduğu için yönetim kurulu masasına mevcut yöneticiler oturmadı. Eski yönetim kurulu üyeleri de masaya oturmamayı tercih etti.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından gündem maddeleriyle ilgili gelen talepler değerlendirildi. Ardından 2019 yılı için Mustafa Cengiz başkanlığındaki eski yönetim kurulunun faaliyet raporu sunuldu. Raporların tamamlanmasının ardından üyeler söz alarak görüşlerini dile getirdi.

Yusuf Günay, Florya arazisi eleştirilerine yanıt verdi:  "Bu takdir edilecek bir şey"

Sarı-kırmızılı kulübün eski başkan yardımcısı Yusuf Günay, Florya arazisinin geri alınmasıyla ilgili kendilerine yöneltilen eleştirileri anlayamadığını söyledi.

Florya konusunun son dönemde çok tartışılır olduğunu belirten Günay, "Florya'yı Galatasaray'a geri kazandırma adına hesap verme trajikomik bir durum oldu. Florya ve Riva, Emlak Konut Yatırım Ortaklığı ile yapılan sözleşme çerçevesinde tapuları Emlak Konut'a devredilmişti. Bir taahhüt vardı. 2017 aralık ayında Florya Emlak Konut'a devredilecekti. Bir sürü nedenle bu devir gerçekleşemedi. Kemerburgaz arazinde işgalciler çıkarılmadığı için ilerleme sağlanamadı. Görev süremiz sonunda bu işgalcileri oradan çıkardık. Kemerburgaz, Galatasaray'ın her türlü tasarruf yapabileceği noktada. Florya, 4 yıl evvel 120 milyon liraya vermişim, 4 yıl sonra 120 milyon liraya almışım, tarla vermişim, imar planı yapılmış bir şekilde almışım. Faizin faizi meselesi Florya'yı almadan önce devam eden bir şey. Burada yanlış bir bilgi var. Ben Florya'yı verdim, antrenman yapacak yer yok diye Kemerburgaz'ı aldık. Bu takdir edilecek bir şey." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz