Futbol

Sporda 2018 yılında yaşananlar

21 Aralık 2018 Cuma 13:50 - Son Güncelleme 21 Aralık 2018 Cuma 13:53

2018 yılının bitmesine az bir süre kaldı. Bu yıl içerisinde hem Türkiye'de hem de dünyada önemli gelişmeler yaşandı. 

Ocak ayında İngiliz ekibi Everton, Beşiktaş'tan Cenk Tosun'u 22 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. Türkiye'den yurt dışına en yüksek bonservis bedeliyle transfer olan Cenk, bu alanda da bir rekora imza atmış oldu.  

Türkiye, eskrim branşında tarihi başarılar elde etti. Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda milli sporcu Deniz Selin Ünlüdağ, yıldız kadınlar kılıç kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Deniz Selin, Türkiye'nin 95 yıllık eskrim tarihinde İbrahim Ahmed Acar'dan sonra ikinci, kadınlar kategorisinde ise ilk kez bu başarıyı elde eden sporcu olarak tarihe geçti.

Türkiye, eylül ayında Dünya Motokros Şampiyonası ve Dünya Ralli Şampiyonası'nın ayaklarına ev sahipliği yaptı.

2018 yılı dünya genelinde de dikkat çeken gelişmelere sahne oldu.

PyeongChang Kış Olimpiyatları'na Norveç, 39 madalyayla damga vururken milli sporcularımız dereceye giremedi. 

Türkiye'nin katılamadığı Dünya Kupası'nda ise ilk kez Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulandı. Finalde Hırvatistan'ı yenen Fransa, kupayı ikinci kez müzesine götürdü. 

2018 yılı içerisinde sporda yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. 2018 yılında Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Kazanılan kupalar, başarılar, hayal kırılıkları... Merak ettiklerinizi görmek için istediğiniz bir aya tıklayınız. 

Sıradaki Haber
Fenerbahçe'nin finansal fair play-transfer çıkmazı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz