Futbol

''Süper kahraman Ronaldo"

20 Kasım 2013 Çarşamba 12:35 - Son Güncelleme 20 Kasım 2013 Çarşamba 12:40

Cristiano Ronaldo, Portekiz ve İspanyol basınında manşetlere çıktı.

Portekiz'in Brezilya'da düzenlenecek FIFA 2014 Dünya Kupası vizesi almasında İsveç maçında attığı 3 golle önemli katkı Cristiano Ronaldo, ülkesinde ve İspanya'da manşetlere taşındı.

FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde dün oynanan play-off rövanş maçında Portekiz'in İsveç'i 3-2 yendiği maçta "hat-trick" yapan Ronaldo'nun performansını değerlendiren Portekiz gazeteleri, milli takımın ''süper kahraman Ronaldo" sayesinde Brezilya 2014 Dünya Kupası'na gittiğini yazdı.

Ronaldo, Pauleta'yı yakaladı

Yıldız oyuncunun Portekiz formasıyla 47. golünü atarak ülkenin milli takım tarihinde en fazla gol atan futbolcu konumundaki Pauleta'yı yakalaması da manşetlerde yer aldı. 

Portekiz'in spor gazetelerinden ''A Bola'', ''Ronaldo, Portekiz'i Brezilya'ya götürüyor'' başlığını atarken, haberde ''Ronaldo, dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu hat-trick yaparak gösterdi'' ifadesi yer aldı. ''O Jogo'' gazetesi de Ronaldo'nun fotoğrafının üzerine ''devasa'' diye başlık atarken, ''Stratosfer-Ronaldo, Dünya Şampiyonası'nı garantiledi'' ifadesini kullanarak yıldız oyuncuyu gökyüzünde yer alan bir hava katmanına benzetti. ''Publico'' gazetesi ise ''Dünya çapında Ronaldo'' başlığını kullanarak, ''Süper kahraman Ronaldo, Dünya Şampiyonası'nın yolunu gösteriyor'' yorumunda bulundu. ''Başka dünyadan gelen Ronaldo, Portekiz'i Dünya Şampiyonası'na sokuyor'' ifadesini manşetine çıkartan ''Diario do Noticias'' gazetesi de Ronaldo'nun, Portekiz Milli Takımı tarihinin en golcü futbolcusu unvanını egale etmesine ön plana taşıdı.

İspanyol basınından Marca, ''Dünya çapındaki altın 7 numara'' başlığıyla Ronaldo'nun FIFA Ballon d'Or ödülünü alması gerektiğini savundu. Haberde, ''Ronaldo hayatının maçını çıkardı. İnanılmaz bir hat-trick yapan Ronaldo, liderliği, gücü ve mücadeleyi gösterdi. Kahraman Cristiano, Portekiz'i Brezilya'ya götürdü'' değerlendirmesinde bulunuldu. Diğer İspanyol gazetelerinden AS ise ''Unutulmaz bir Ronaldo, hat-trick ile Portekiz'i Brezilya'ya götürüyor'', El Mundo, ''Yüce bir CR7, Portekiz'i fırlatıyor'', El Pais de ''Cristiano dünya çapında. Yıldız Ronaldo, Portekiz'i Dünya Şampiyonası'na götürüyor'' başlıklarını attı.

Öte yandan Portekiz ve İspanyol basını, Ronaldo'nun ortaya koyduğu performansla, kendisiyle dalga geçen FIFA Başkanı Joseph Blatter'e de cevap verdiğini savunan yorumlar yaptı. Blatter, maçın ardından sosyal medyada yer alan açıklamalarında Ronaldo için ''mükemmel'' derken, Portekizli futbolcu, ''Ben sadece işimi yaptım. Kimseye cevap verecek değilim'' şeklinde konuştu. 

Etiketler : Cristiano Ronaldo
Sıradaki Haber
İbra'dan tuhaf sözler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz