Futbol

Süper Kupa'yı hangi takım kazanacak?

02 Ocak 2022 Pazar 12:56 - Son Güncelleme 02 Ocak 2022 Pazar 13:09  |  Kaynak : TRT SPOR

Futbolda liglere verilen devre arasında Turkcell Süper Kupa heyecanı yaşanacak. Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Fraport TAV Antalyaspor, 15. Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Futbolda liglere verilen devre arasında Turkcell Süper Kupa heyecanı yaşanacak.

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Fraport TAV Antalyaspor, 15'inci Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Siyah beyazlılar geçen sezonu çifte kupayla tamamlamıştı. Süper Lig'de mutlu sona ulaşan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nı da müzesine götürmüştü.

Pendikspor, Demir Grup Sivasspor, Bursaspor ve Aytemiz Alanyaspor'u eleyen Fraport Tav Antalyaspor, Beşiktaş'a 2-0 kaybetti ve kupa finalisti olarak Süper Kupa oynamaya hak kazandı.

İki takım sezonun ligin ilk yarısında da karşı karşıya gelmiş ve siyah beyazlılar Antalya'daki mücadeleyi ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 3-2 kazanmıştı.

Süper Kupa maçının bu yılki adresi Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Ahmed Bin Ali Stadyumu olacak. Bugüne kadar 14 kez düzenlenen organizasyon, 11 farklı statta oynandı. 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Almanya’nın üç farklı şehrinde oynanan kupa, 13 yıl sonra tekrar yurtdışında sahibini bulacak.

40 bin kişilik Ahmed Bin Ali Stadyumu, 12. ev sahibi olacak. 2006 yılından beri Süper Kupa adıyla düzenlenen organizasyonda Galatasaray'ın 6 şampiyonluğu var.

Fenerbahçe 3, Trabzonspor 2, Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor ve Akhisarspor ise birer kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Beşiktaş ile Fraport-TAV Antalyaspor arasındaki Süper Kupa mücadelesi, 5 Ocak Çarşamba günü oynanacak. 20.45'te başlayacak maçı, Halil Umut Meler yönetecek. 

Sıradaki Haber
Antonio Conte Tottenham tarihine geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz