Futbol

'1 kupa aldık, yeni mi çıktı bu 100 milyon'

31 Ocak 2017 Salı 16:36 - Son Güncelleme 31 Ocak 2017 Salı 17:43

"Demirören 5 senedir federasyon başkanı. Beşiktaş bu dönemde 1 kupa aldı. Yeni mi çıktı bu 100 milyon?"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, siyah-beyazlı takımın TFF Başkanı Yıldırım Demirören'a olan 30 milyon dolarlık alacağına ilişkin sözlerine cevap verdi. Orman, "Demirören 5 senedir federasyon başkanı. Beşiktaş bu dönemde 1 kupa aldı. Yeni mi çıktı bu 100 milyon? Beşiktaş göçebe kuş gibi orada burada oynarken Demirören, Federasyon başkanı değil miydi?" diye sordu. 

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, bir dönem başkanlık yaptığı Beşiktaş'tan 30 milyon dolar alacağı olduğunu anımsatmıştı. Yıldırım, şöyle konuşmuştu:

"TFF Başkanı konuşmasında, 'sayın Mehmet Ali Aydınlar federasyon başkanı seçildiğinde Fenerbahçe'nin en büyük sponsoruydu. Bu ilişkiler her zaman olabilir.' dedi. Beşiktaş'tan 60 milyon dolar alacağının, 30 milyona düştüğünü söyledi. Sayın Mehmet Ali Aydınlar kendi şirketinin reklamını yapabilmek için voleybol takımına sponsor oldu. Karşılığını da aldı. Borç almak başka sponsor olmak başka. Beyefendinin Beşiktaş'tan 100 milyon lira alacağı var. Bu parayı isterse Beşiktaş transfer yapamaz, ödemelerde zorluklar yaşar, istediği bütçe ayarlamasını yapamaz. Sayın Demirören, bunu kulübe hibe et. Biz de alacaklarımızı hibe ettik. Siz de edin. Bunu ortadan kaldırmazsanız aksi halde şaibe olacaktır. Beşiktaş'ın yenmesini isteyeceksin ki size para ödesin. Yoksa ödeyemez."

"Demirören döneminde 1 kupa aldık"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Yıldırım'ın bu açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

"Demirören 5 senedir federasyon başkanı. Beşiktaş bu dönemde 1 kupa aldı. Yeni mi çıktı bu 100 milyon? Beşiktaş göçebe kuş gibi orada burada oynarken Demirören, Federasyon başkanı değil miydi? Dün maçta taraftarımız Aziz Bey için bağırdı, üzüldüm. Bize başka yerde olmuyor. Çünkü kimseyi rencide etmiyoruz. Üzüldüm. Sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz ülke olarak. Sporla mutlu olacağız. Kavgaya gerek yok. Yeni Malatyaspor'a 1 maçlığına stadımızı vereceğiz. Bazı taraftarlarımız 86-87 sezonunu diyor. O olaydan 30 sene geçmiş. Biz geldiğimizde menajerlere verilen rakam yüzde 22'ydi.Biz yüzde 7'ye çektik. Beşiktaş'ı şampiyon gibi göstermeye çalışıyorlar. Daha önümüzde çok maç var. Beşiktaş taraftarı bunları yemiyor artık."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz