Futbol

11 kişilik adam Fatih Terim

28 Kasım 2013 Perşembe 17:09 - Son Güncelleme 28 Kasım 2013 Perşembe 17:15

Galatasaray'da tartışılması gereken isim Mancini değil kanaatimce..

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nin ve dünya futbolunun dev takımı Real Madrid'e konuk oldu.

45 bin futbolsever Ronaldo'nun yokluğunu açtıkları pankartlarla ve taktıkları maskelerle aratmamaya çalıştı.

Galatasaraylı futbolcular bir mucizenin peşindeydi ve Mancini'ye doğum gününde bir hediye vermek istiyordu.

Maçın 3. dakikasında şans Gareth Bale'in pozisyonunda bizden yanaydı. 25. dakikada Umut’u düşüren Ramos kırmızı kart gördü. 27 yaşında 17. kırmızı kartını gören Ramos'a Ancolotti de tepki gösterdi. Galatasaray  adına hepimiz sevindik ev sahibi 10 kişi kalınca.

İlk yarım saatte maç iki takımın karşılıklı birbirlerini yoklamasıyla devam etti. Bruma yaptığı top kayıplarıyla göze battı. 36. dakikada yanlış bir baraj ve Eray'ın hatasında serbest vuruştan Gareth Bale golü bulsa da Umut Bulut ile hemen cevap verdik. Bu pozisyon'da Drogba' nın nefis pasını da unutmamak gerekiyor.

Biz Mancini’den oyuna müdahale beklerken Ancolotti oyun planını değiştirdi. Galatasaray’ın aksayan sol kanadını Arbeloa ile kırdı Real. İki İtalyan teknik adamın mücadelesinde Mancini mat olmaya dünden razıydı sanki.

Sağ kanatta Bruma'nın son toplardaki beceriksizliği göze battı. 50. dakikada Arbeloa defansın hatasında beklenmedik bir golle 2-1 öne geçirdi takımını. Umut ve Drogba’nın istekli oyunu Galatasaray'ı diri tutmaya yetmedi 55. dakikaya kadar. Acaba dedik Real orta sahasını zaman zaman rahat geçebilen Sarı Kırmızılı’lar neden daha baskılı oynayamadı? Hem de Ronaldo’suz ve bir kişi eksik olan Real’e karşı.

Dany defansta saç baş yoldurttu. 3. golü Dany' nin yediği kolay çalımda Di Maria ile buldu Real Madrid.  Drogba ile bulduğumuz pozisyonlar yaz yağmuru gibiydi ve oyunda üstünlüğü maalesef yine ele alamadık. 4. golü Isco ile kalemizde gördük ve takım olarak havluyu attık Bernabeu’da.

Maçın kalan dakikalarında aynı soruyu sorduk hepimiz; Acaba Fatih Terim olsaydı böyle mi olurdu? İstanbul' da Terim varken 6 gol yemişti bu takım ama kazanmak için daha arzuluydu bütün oyuncular.

Fatih Terim müdahaleleri ve motivasyonu ile futbolculara takımın mevcut gücü kadar artı değer katıyordu. İşte o yüzden 1 değil 11 kişilik adamdı Fatih Terim. Bu arada Galatasaray'da tartışılması gereken isim Mancini değil kanaatimce. Çünkü bu takımı o kurmadı. Tartışılması gereken tek isim var o da Başkan Ünal Aysal ve onun kararları kuşkusuz…
 

Fedai İpek

TRT Spor

@fedaiipek_

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz