Futbol

"2. yarıda bambaşka bir takım olacağız"

04 Ocak 2016 Pazartesi 11:39 - Son Güncelleme 04 Ocak 2016 Pazartesi 09:56

Medicana Sivasspor'un sol beki Ziya Erdal, ikinci yarı için iddialı konuştu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un sol beki Ziya Erdal, ligin ikinci yarısında bambaşka bir Sivasspor izlettirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Süper Lig'de ilk yarının tamamlanmasının ardından tatilini memleketi Sivas'ta geçiren tecrübeli futbolcu Ziya Erdal, AA'ya yaptığı açıklamada, ikinci yarıda farklı bir Sivasspor'un sahada olacağını söyledi.

İlk yarının istedikleri gibi geçmediğini dile getiren Ziya, "Belki çoğu maçta iyi oyun sergiledik ama sonuç ve puan olarak ilk yarıyı istediğimiz yerde bitiremedik. Takım adına kötü bir ilk yarı geçti. Futbolcular olarak bu durumun bilincindeyiz" dedi.

Ziya, ikinci yarıya güzel şekilde hazırlanacaklarını ve toplayacakları puanlarla üst sıralara çıkacaklarına inandığını ifade etti.

Sivasspor'un son iki sezondur alt sıralarda yer aldığına dikkati çeken Ziya, "İyi futbol oynuyoruz ama bunu bir türlü sonuca yansıtamıyoruz. Burada bir eksikliğimiz var. Demek ki bir yerde hata yapıyoruz. Bunun da bilincindeyiz. İnşallah, bu son sene olur. Bundan sonra Sivasspor, eski günlerdeki gibi ilk 5'e ve şampiyonluğa oynayan bir takım olur" diye konuştu.

Erdal, ilk yarı bazı kritik karşılaşmalarda hakem hatalarına maruz kaldıklarını savunarak, "O maçlarda yapılan hakem hataları olmasa biraz daha fazla puanımız olabilirdi. Sonuçta hakemler de insan, hata yapabiliyorlar. Nasıl futbolcular, hocalar hata yapabiliyorsa hakemler de hata yapabiliyor. İnşallah, bu hatalar bir an önce son bulur. İkinci yarıda da daha iyi maç yöneten hakemler, Sivasspor maçlarına verilir" değerlendirmesinde bulundu.

Takım olarak daha iyi yerlere geleceklerine inandıklarını aktaran Ziya Erdal, şunları kaydetti:

"Geçen sezon da ilk yarıyı böyle bitirdik. İkinci yarı başladığında peş peşe üç galibiyet aldık. Biz yine böyle bir seri yapacağımızı düşünüyorum. İkinci yarı çok farklı bir Sivasspor olacak. İlk yarı için taraftarlarımızdan özür diliyoruz. İnşallah, ikinci yarı onları sevindireceğiz. İkinci yarı bambaşka bir takım olacağız."

"Futbolu Sivasspor'da bırakmak istiyorum"

Sivas'ı çok sevdiğini ve tatilinin büyük kısmını bu yüzden Zara ilçesine bağlı Korkut köyünde geçirdiğini aktaran tecrübeli futbolcu, Sivasspor'un hayatında bambaşka bir yeri olduğunu söyledi.

Sivasspor'la çok mutlu olduğunu vurgulayan Ziya Erdal, "Sivaslıyım, buranın evladıyım, tek düşüncem Sivasspor'un ligde iyi yerlere gelmesi. Bu forma altında Sivasspor'a uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Sivasspor yönetimi bana 'git' demediği sürece burada kalmak istiyorum. Uzun yıllar, bu forma altında futbol oynamak ve futbolu da burada bırakmak istiyorum" diye konuştu.

Ziya, yeni sezonda taraftar desteğine çok ihtiyaç duyacaklarını vurgulayarak, Sivaslı futbolseverlerden destek istedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz