Futbol

22 milyonluk yeni Del Bosque vakası!

30 Aralık 2014 Salı 11:01 - Son Güncelleme 30 Aralık 2014 Salı 11:57

Galatasaray-Prandelli krizi, Del Bosque sürecine doğru yol alıyor...

"Galatasaray'ın hala hocasıyım" diyerek kafa karıştıran Cesare Prandelli'nin 2 yıllık bonuslar dahil 7.8 milyon Avro (22.3 milyon TL) talep etiği bildiriliyor. Galatasaray'ın ise CAS'a gideceği ifade ediliyor.

Prandelli konusunda yaşanan gelişmeler, Beşiktaş'ın daha önce ünlü İspanyol teknik adam Del Bosque ile yaşadığı tazminat sürecini akıllara getirdi. Siyah-beyazlı ekip, sezon ortasında yollarını ayırdığı Bosque'ye yaklaşık 8 milyon avro tazminat ödemişti.

TRT 1'e yaptığı açıklama herkesi şok etti!

Galatasaray yönetimi tarafından görevine son verilen Cesare Prandelli, TRT 1'de yayınlanan Stadyum programında "Sözleşmem sürüyor" diyerek herkesi şok etti..

Akşam gazetesinde yer alan habere göre Prandelli ile ayrılığın faturası çok ağır olacak. Anderlecht maçı sonrası İtalyan hocayı yollayıp durumu KAP'a bildiren ancak tek taraflı sözleşme feshi nedeniyle Prandelli'ye ücretini ödemek zorunda kalan yönetim, büyük bir tazminat ile karşı karşıya kaldı.

Prandelli'ye karşı hukuk mücadelesi başlatan G.Saray yönetimi gerekirse CAS'a kadar gidecek. Sözleşme fesih tazminatında anlaşamayan taraflar her an FIFA'lık olabilir.

Kontrattaki bonusları istiyor

Bunun nedeni ise teknik direktör Prandelli'nin gelecek sezonla birlikte tüm bonusları istemesi. Bu da minimum 7 milyon 820 bin avro demek. 2 milyon 298 bin avroluk iki yıllık garanti ücretini isteyen İtalyan hoca, ayrıca iki şampiyonluk için 1'erden 2 milyon dolar (1.620 milyon avro), Türkiye Kupası için 1 milyon dolar (820 bin avro) ve Süper Kupa için 500 bin dolar (410 bin avro) olmak üzere tüm hak edişlerini talep etti. 

Prandelli'nin o sözleri başına dert olacak

Cesare FİFA'ya giderse, Aysal için "Beni kandırdı" söylemi başına dert açacak. Prandelli'ye Ekim ve Kasım ayından 380 bin avroluk taksidi ödenmezken yönetim, FIFA'da açılacak olası dava için savunmasını şimdiden hazırladı. İtalyan hocaya sadece bu sezonki alacağı ödemeyi kabul eden, ancak lig ve kupa şampiyonluklarının bonusları ile gelecek sezonki ücrete kesinli karşı çıkan yönetim, savunmasında iki gerekçeyi sunacak.

1- Verdiği demeçlerle G.Saray'ı küçük düşürdü. "Hedefimiz lig" diyerek Avrupa'da büyük marka olan G.Saray'ın prestejini zedeledi. Ayrıca bu sözler takımın motivasyonunu da olumsuz etkiledi.
2- Sarı-kırmızılı ekibin Devler Ligi'nde hüsrana uğraması bir yana eski başkan Ünal Aysal'a "Beni kandırdı" diyerek G.Saray'ın etik değerlerine ters bir davranışta bulundu. Böyle bir söz kabul edilemez.

(Akşam) 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz