Futbol

''50. yılda şampiyonluğa''

21 Kasım 2015 Cumartesi 16:16 - Son Güncelleme 21 Kasım 2015 Cumartesi 19:10

Usta: ''Bunu gerçekten başarmamız lazım''

Trabzonspor Kulübü'nde aralık ayında yapılacak olağan genel kurulda başkan adayı olan Muharrem Usta, "Bir taraftan bu büyük kulübün her türlü ayağa kalkarak o başarıya gitmesi lazım, bir tarafta da yaşamakta olduğumuz sıkıntıların çözümleri konusunda kararlı bir şekilde restorasyon faaliyetlerini yürütmesi lazım. Bunlardan ne birinden öteki ne ötekinden diğeri bizim nazarımızda daha önemli değildir" dedi.

Usta, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor'un 50. yılının yaklaştığını, kulüplerin tarihinde yarım asır ve 100 yıl tabirlerinin kullanıldığını hatırlatarak, "O nedenle bizim bir asırlık kulüp olmamıza daha çok yıllar var ama yaklaşık yarım asırlık bir kulüp olmuş durumdayız. Bunun miladı da 2017'dir" ifadelerini kullandı.

Usta, 2017'nin içinde iki sezon olduğunu da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki iki sezon her şeye, bütün sıkıntı ve sorunlarımıza rağmen es geçemeyeceğimiz iki sezon olacak. Bazen akla şu gelebilir, 'Bunca sıkıntı, sorun varken 50. yılın ne önemi olabilir'. Böyle düşünmememiz lazım. Yarım asırlık bir kulüp ve içerisine her türlü başarıyı sığdırmış, her tarafta kabul edilen ve büyük kulüp unvanını alan Trabzonspor'un 50. yılını kendine yakışır görkemli, hedefine, başarıya camiasıyla kenetlenmiş şekilde geçirmesi şart. Bunu gerçekten başarmamız lazım. O nedenle biz yola çıkarken aslında temel sloganımız '50. yılda şampiyonluğa' tabiriyle olmuş oldu."

Bazı kişilerin kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle 50. yıl şampiyonluğu ile ilgili eleştireler yapabileceğini kaydeden Muharrem Usta, "Her kulübün çeşitli zamanlarda zor dönemleri olabilir. Zorlu süreçlerden geçiyor olabilirler ama biz şunu başarabilmeliyiz. Bir tarafta kulübümüzle ilgili devasa sorunlar var. Bir tarafta ise hedefi olmayan bir Trabzonspor'un yaşamamasına inanan ve bunu unutmaması gereken bir camia var. Trabzonspor camiası taraftarı gerçekçi iddialarla bunu başarmaktan uzak duramaz ve durmamalı" diye konuştu.

"Biz her ikisini de eşit düzeyde isteyen bir camiayız"

Trabzonspor'un önemli sorunları nelerdir diye bir şirkete araştırma yaptırdığını da anlatan Usta, şunları kaydetti:

"Gerçekten de çok merak ettik. Trabzonspor taraftarımız, bizler kulübümüzün daha çok ekonomik sorunlarının düzeltilmesi tarafında mıyız, yoksa ekonomi ne olursa olsun biz sportif başarımı istiyoruz. Bu ikisi ile ilgili camia ne düşünüyor. Emin olun ilginç bir şekilde anketteki sayı arttıkça 48 ile 52 aralığında gitti geldi. Bu anket yaklaşık 15 gündür sürüyor. Sadece kongre üyeleri ile ilgili bir anketten bahsetmiyorum. Çok geniş bir anket. İki üç gün ara ile bir taraf 49, bir taraf 51 oldu ve dün itibariyle 50'ye 50 oldu. Ben bunu ilginç buluyorum. İkisinden de vazgeçilmeyecek bir durumla karşı karşıyayız. Biz her ikisini de eşit düzeyde isteyen bir camiayız. Şimdi 'Nereden çıktı bu 50. yıllara şampiyonluğa söylemi' gelecekse ki gelebilir. Benim cevabım Trabzonspor taraftarı istiyor, arkadaşlar. Ben buna gönülden zaten inanıyordum."

Usta, yapılan anketin kendilerini doğruladığını da vurgulayarak, "Bizim iki karpuzu, iki kolumuzla taşıyabilecek bir organizasyonu yapmamız gerektiğini ve bunu mutlaka başarmamız gerektiğine inanarak, tekrar bir ekiple yola çıkmaya karar verdik. Yapılan ankette bizi doğruladı. Ne 49'a 50'dir, ne de 50'ye 49'dur. Bu gerçekten hepimiz için ilginç bir durum. O nedenle ana misyonumuz görünen o ki hep birlikte hedefsiz olmayan, hedefine ulaşabilen bir kulüp ama içerisini de A'dan Z'ye tekrar yapılandıran, kalkındıran bir kulüp olabilmeyi başarmaktır" ifadelerini kullandı.

Yönetim listesi ile ilgili ince eleyip sık dokuduklarına da dikkati çeken Usta, listeyi belirlemek için hala çalışma yaptıklarını kaydetti.

Usta, Trabzonspor'a emek verenlere karşı sorumlulukları olduğunu da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlarımızda gerçek anlamda bir panik var. Bu paniği şöyle özetleyebiliriz. 'Trabzonspor elimizden aktı gidiyor ve giderse bu şehir sıradan bir şehir olur'. Aslında bu bilinmeyen bir şey değil ama damarlarına kadar bu kadar hissedilmiş bir duruma asla biz şahit olmadık. Bu kulüp bir daha döndürülemez duruma geldi geliyor algısı taraftarlarımızda çok ciddi şekilde yerleşmeye başladı. Ben şahsen böyle bir şeyin olabileceğine inanmıyorum. Bütün sorunları en ince ayrıntısıyla bilmekle birlikte asla elimizden kayıp gider, eyvah ne olacak diye bir duruma ben asla girmedim. Kesinlikle böyle bir şeyin olmasına da inanmıyorum ve olmayacak. Bu kaygılardan kısa süre içerisinde taraftarımıza umut ışığı olabilecek yeni bir yolculuğu mutlak manada başlatmamız lazım."

"Trabzonspor'da başarılarla dolu yeni bir kitap yazmak için yola çıktık"

Basın mensuplarının da Trabzonspor ile ilgili önerilerini dinleyen Usta, "Biz üretmeliyiz. Hem üretmeliyiz, hem yarınlarımızı garanti altına aldığımız zaman satabilmeliyiz. 75 ile 80 milyon gelire kilitlenip kaldık. Bu da isim hakkından geliyor. Bunun dışında neyimiz var diye bakalım büyük sorun var ortada. Dün burada önemli amatör bir kulübün soyunma odasını gördüm. Trabzonspor'un buralara sahip çıkması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor'da başarılarla dolu yeni bir kitap yazmak için yola çıktıklarını da vurgulayan Usta, "Trabzonspor'un geçmişindeki efsaneleri sahiplenerek ve yanlışları düzelterek, geçmişte birçok başarıyla dolu olan bu kitabı yeniden yazacağız. Bir travmayı daha ne bu şehir ne de taraftarlar kaldırabilir" diye konuştu.

Usta, Trabzonspor kulüp tüzüğünün de değişmesi gerektiğini işaret ederek, şunları söyledi:

"Akyazı Stadı'nı sadece maç günleri gidilen bir yer değil, yaşanabilir bir alan yapacağız. Bir müze yapma düşüncemiz var. İçerisinde sadece kupa sergilenen bir müze değil, içine girdiğinizde kulübü yaşayacağınız, geçmişini bugünlere nasıl geldiğini herkes oraya girdiğinde öğrenecek ve o duyguyu yaşayacak. Ayrıca burada efsane futbolcularımızın büstleri de yer alacak."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz