Futbol

''8 puanımız gasp edilmiştir''

04 Ekim 2015 Pazar 13:40 - Son Güncelleme 04 Ekim 2015 Pazar 13:50

''Türk futbolunda adaletten, hakkaniyetten bahsetmek mümkün değil"

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, ligin ilk 7 haftasında hakem hataları nedeniyle 8 puan kaybettiklerini öne sürdü.

Aslan, yaptığı açıklamada, güçlü bir kadroyla girdikleri ligde lider konumda olacakken, hakem yönetimleri nedeniyle çok farklı bir yerde bulunduklarını savunarak, "İlk 7 haftada 8 puanımız hakemler tarafından gasbedilmiştir. Taraftarlarımızın umudu, futbolcularımızın emeği ve yönetimin gayretleri heba edildi. Bu ortamda Türk futbolunda adaletten, hakkaniyetten ve temiz futboldan bahsetmek mümkün değil" dedi.

Kulüplerin hakemler konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatan Aslan, şöyle devam etti:

"Bir başkan çıkıyor 'ben satır aralarını iyi okurum, dikkat edin' diyor, bir sonraki maçında hakem sayesinde galip geliyor. Bir hoca çıkıp 'biz şimdiye kadar sustuk, bir şeyleri anlamadığımızı zannetmeyin, her şeyin farkındayız, bundan sonra konuşacağız' diyor, arkasından 3 maçın 2'sini hatalı hakem kararları ile alıyor. Malum takım, Trabzonspor maçında olduğu gibi Başakşehir karşılaşmasında da el kol marifetiyle galip gelmiştir. Bu takım Süper Lig'de şampiyon olabilir mi bilinmez ama hentbol liginde oynasa kesin şampiyon olur. Bir diğer başkan da genç hakem-eski hakem polemiği başlatıyor. Bakalım bundan sonra Pandora'nın kutusundan ne çıkacak? Bu ülkede sadece futbolcuya ve kulübün marka değerine yatırım yaparak şampiyon veya başarılı olmak neredeyse imkansız. Birileri etik dışı yollarla geçici başarılar elde edebilir ama nihai hedefte ilahi adalet tecelli eder ve bunun acısı onlardan çıkar."

"Seçimi kazanmamızı engellemek istiyorlar"

Aslan, hakem yönetimlerinin kendilerini aşağı çektiğini, rakiplerini ise yukarıya çıkardığını anlatarak, "Osmanlıspor maçı hariç diğer karşılaşmalardaki puan kayıplarının asıl sorumlusu hakemlerdir. Bizim üzerimize yapılan manipülasyonların, aralık ayındaki seçimi kazanmamızı engellemeye yönelik girişimler olduğunu düşünüyorum. Bizim seçimi kazanmamız önemli değil, esas olan kulübün başarısıdır. Bunun için de camia olarak bütün olmak ve sonuna kadar savaşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Şampiyon oldukları dönemde hakemlere rağmen maçları kazandıklarını söyleyen Aslan, "Bütün oyunlara rağmen bizim bu ruhu yeniden yakalamamız lazım. Bunu da becerecek güce ve kadroya sahibiz. Allah'ın izniyle de başaracağız. Daha ligin başındayız, Trabzonspor ligin sonunda inşallah zirvede olacaktır. Bu aleni hak gasplarının bu şekilde devam edemeyeceğini düşünüyorum. Bu aynı zamanda Türk futbol kamuoyunun önemli bir kesiminin ortak kanaatidir. Bu konuda bazı ipuçları da cereyan etmişti" değerlendirmesinde bulundu.

Aslan, Galatasaray maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın hakemlik hayatında ilk kez ceza aldığını belirterek, "Torku Konyaspor maçının hakemi Süleyman Abay'ın da ağır bir ceza almasını bekliyoruz. Böylece camianın yürek acısı bir nebze olsun dinecektir" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz