Futbol

"Acil transfere ihtiyacımız var"

20 Ocak 2021 Çarşamba 22:31 - Son Güncelleme 20 Ocak 2021 Çarşamba 23:06  |  Kaynak : AA

Süper Lig'in 20'nci haftasında Galatasaray'a 6-1 mağlup olan Yukatel Denizlispor'da teknik direktör Yalçın Koşukavak, son sıradaki takımının bulunduğu yerden kurtulması için transfere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Yukatel Denizlispor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu.  Kendileri için kötü bir gece olduğunu söyleyen Koşukavak, daha fazla direnç göstermeleri gerektiğini kaydederek, "İyi oynayamadık. 17'nci dakikada 2-0 geriye düşünce tamamen oyunun kontrolünü kaybettik. Oyunun başında da sahaya gelemedik. Biraz daha dirençli durmamız gerekiyordu. Arkadan istemediğimiz bir skor geldi. Futbolda böyle skorlar var, birçok takım yaşıyor. Ama nerelerde ne yapmamız gerektiği konusunda derin bir şeyler düşünmemiz gerekiyor. Takım sayısı olarak 12 oyuncuyla mücadele ediyoruz, bu çok kolay değil. Transfer sezonu açık olduğundan dolayı acil transfer ihtiyacımız var. Hem derinlik yaratmak adına hem de takım kalitesini artırmak adına. Bu çok kolay değil, yönetim kurulu çalışıyor. Kulüpler oyuncularını vermek istemiyorlar ocak ayında. Maliyetli oluyor. Zor bir süreçten geçiyoruz ama bu yarışın içinde olacaksak bu bahsettiğim şeyleri ivedilikle çözmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Denizli'ye dönünce ilk iş oyuncuların psikolojisini düzeltmek"

Koşukavak, futbolcuların hafta içinde antrenmana çıkmama kararı almasıyla ilgili olarak gelen soruya şu yanıtı verdi: "Ülke futbolunda birçok kulübün ekonomik problemleri var, bizde biraz daha uzamış bazı şeyler. Benim ilk geldiğim maç Alanya maçıydı, kazandık. Erzurum deplasmanında kazandık. Oralar çok büyük fırsattı. Takım bir ayağa kalktı. O fırsattı. Bunu kulüp olarak iyi geçirebilmemiz gerekiyordu. Bir yere kadar tutabiliyorsunuz oyuncuları. Böyle bir mesaj vermek istediler. Bu benim için zor. Ama benim tercihim değil. Ben alt liglerden geliyorum. Hiç kolay bir iş gelmedi bana, hep zor geldi. Ben zoru başardığım için Süper Lig'i bana verdiler. Problem çözüyorsanız kıymetlisiniz. Biraz destek olurlarsa, bunun da altından kalkarız. Bu sezon 4 takım küme düşüyor, alt taraf zorlu. İki sezon önce örneğin Rizespor ligde kalırken, 10 tane çok ciddi transfer yaptılar, Okan hoca çalışırken. Böyle bir ortamdan kurtulmanın oyuncu kalitesiyle, transferle ilgisi var. Hedefler daha net, süre kısalıyor. İnşallah çözeriz. Ben Bursaspor'a da gittiğimde böyle şeyler vardı, transferi kapalıydı, kaosluydu. Orada bir şeyler başardım, inşallah Süper Lig'deki ilk yılımda da bir şeyler başarırım. Ancak siz antrenör olarak bir yere kadar etkili olabiliyorsunuz. Sonrasında çok etkili olamıyorsunuz. O fırsatları kaçırdık. Denizli'ye dönünce ilk iş oyuncuların psikolojisini düzeltmek. Pes etmeden yeteneklerimiz neyse hepsini vermek adına gayret edeceğiz. Nereye kadar giderse, bakacağız."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz