Futbol

Adebayor ayrılığı canlı yayında açıkladı

02 Aralık 2019 Pazartesi 22:06 - Son Güncelleme 02 Aralık 2019 Pazartesi 23:13

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş'a 4-1 mağlup olan İstikbal Mobilya Kayserispor'un Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor, sarı-kırmızılı ekipten ayrıldığını açıkladı.

Süper Lig'in son sırasında bulunan İstikbal Mobilya Kayserispor'da ayrılık yaşandı. Sezon başında transfer edilen Emmanuel Adebayor ile yollar ayrıldı.

Adebayor, Beşiktaş maçı ile birlikte sarı-kırmızılı forma ile son maçına çıktı. Beşiktaş maçı öncesinde kulüp başkanı Berna Gözbaşı ile İstanbul'da bir araya gelen Togolu futbolcu, sarı-kırmızılı takımda mutlu olmadığını ve ayrılmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine Sportif Direktör Bülent Bölükbaşı ve Teknik Direktör Bülent Uygun ile görüşen başkan Berna Gözbaşı, tekrar bir araya geldiği Adebayor'un isteğine onay verdi. Kayserispor kulübü ile Emmanuel Adebayor, hazırlanan protokole imza attı.

Kayserispor Kulübü, Adebayor'un bonservisi ücretsiz vermeyi kabul etti. Adebayor da, tüm alacaklarından vazgeçerek "Alacağım yoktur" imzasını atarak ayrılığını tescilledi. Sarı-kırmızılılar, devre arası gelmeden ilk ayrılığını yaşamış oldu.

Adebayor, ayrılığı canlı yayında açıkladı: "Bu benim Kayserispor'daki son maçımdı"

4-1 yenildikleri Beşiktaş maçında Kayserispor'un tek golünü atan Togolu yıldız, karşılaşma sonrası ilk olarak yayıncı kuruluş beIN Sports'a konuştu. 

Adebayor, "Kulüpte büyük sorunlar yaşadık. Üzülerek söylüyorum ki bu maç benim Kayserispor'daki son maçımdı. Ne zaman ayrılmam gerektiğini bilen birisiyim. Ayrılmam gerektiğine inandığım için bu kararı aldım. Başkan ile oturup konuştuk ve bu kararı aldık. Sözleşmemi feshediyorum. 3 ay güzel zaman geçirdim, dualarım daima Kayserispor'la olacak. Kayserispor'u her zaman iyi hatırlayacağım ve kalbimde olacak" dedi.

"Böyle kararlar çok zor olur ve benim için de çok zordu"

Daha sonra basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Adebayor, "Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Kafamı toparlayıp, geleceğe bakmam gerekiyor." diye konuştu.

Zor bir karar aldığını söyleyen Adebayor, şunları kaydetti:

"Böyle kararlar çok zor olur ve benim için de çok zordu. Önemli bir karardı, hayatımın en önemli kararlarından biriydi. Bu takıma geldiğim günden beri enerjimi ve isteğimi vermeye çalıştım. Takım için her şeyimi verdim ama bazen kafanızda bazı sorunlar olur, ailenizi düşünürsünüz ve gelecekle ilgili bazı kararlar almanız gerekir. Bu kararlar da ivedi olmalıdır. Ben de sonuç olarak burada devam etmeme kararı aldım. Fiziksel olarak buradan ayrılma kararı alsam da kalbim her zaman bu takımda kalacak."

Türkiye defterini kapattı mı?

Türkiye'de çok kaliteli bir lig olduğunu söyleyen tecrübeli futbolcu, "Türkiye defterini kapattım ya da kapatmadım diyemem. Hayatta her şey olabilir. Benim biraz dinlenip ailemle vakit geçirmem gerekiyor. Burada üç harika yıl geçirdim ve üç yılın sonunda Türkiye Ligi'nin Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olduğunu düşünüyorum. Burada çok iyi bir lig var." şeklinde konuştu.

Adebayor şu an için anlaştığı bir takım olmadığını ve ülkesine dönüp çocukluk arkadaşlarıyla vakit geçirmek istediğini söyledi.

Kayserispor Basın Sözcüsü Tokgöz: “Adebayor ile anlaşarak yolları ayırdık”

Ayrılık kararıyla ilgili Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz de bir açıklama yaptı. Tokgöz, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"İkinci gol için çok üzüldük. Bu golde topun dışarıdan geldiği çok netti. VAR odası nasıl kaçırdı, bu bizi çok üzdü. Bunun dışında Beşiktaş’ın hakim olduğu bir maçtı. Kayserispor’da genç oyuncularımız elinden geleni yaptı ama yeterli olmadı. Beşiktaş’ı da iyi oyunundan dolayı kutluyorum. Hakemlerimizin ve VAR odasının bazı kırılma anları oluyor. Bu tür deplasmanlar çok zor deplasmanlar. Kazanması güç, motivasyonu zor maçlar. İkinci goldeki durum küçük bir detay olarak gelebilir ama bizim de hassas bir dönemimiz. 3 puana çok ihtiyacımız vardı. Kaçırdık, Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Genç oyuncuları sahaya sürmeye başladık. Adebayor’la da yollarımızı ayırdık. Bu maç, son maçıydı. Artık ara transfer dönemini bekliyoruz. Bu dönemde başarılı transferler yaparak ikinci yarıya çok iddialı bir Kayserispor getirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz bu yönde.”

8 maçta 2 gol, 1 asist

İstikbal Mobilya Kayserispor ile sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan Emmanuel Adebayor, geride kalan 13 haftada 8 maça çıktı ve 2 gol attı.

Deplasmanda oynanan Antalyaspor maçında penaltıdan 1 gol atan Adebayor, son maçında da Mensah'ın ortasında kafa vuruşu ile Beşiktaş ağlarına golünü attı. Adebayor'un bir de asisti bulunuyor. Adebayor 13 haftada 8 maçta 671 dakika oyunda kaldı.

Kaynak: TRT SPOR, İHA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz