Futbol

Ağaoğlu: Sosa ile ileriye dönük planlar içerisindeyiz

03 Haziran 2020 Çarşamba 16:00 - Son Güncelleme 03 Haziran 2020 Çarşamba 16:47

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ''Jose Sosa ile sadece oyuncu olarak değil ileriye dönük planlar içerisindeyiz.''dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve kaptan Jose Sosa gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, birinci önceliğimiz kalan 8 hafta ve kupada oynayacağımız maçlar.'' dedi. Kaptan Sosa ise ''Oyuncular, teknik heyet ve çalışanlar hepimiz tek bir hedefe odaklanmış durumdayız.'' ifadelerini kullandı. 

Başkan Ağaoğlu, Sosa ile ilgili olarak ''Jose Sosa ile sadece oyuncu olarak değil ileriye dönük planlar içerisindeyiz.''dedi.

''İnşallah şampiyon olacağız''

''Trabzonspor olarak hiçbir sorunumuz yok, lige hazır durumdayız ve inşallah şampiyon olacağız. Takım olarak hiçbir sorunumuz yok, lige hazır durumdayız ve inşallah şampiyon olacağız. Yaklaşık ocak-şubat ayından bu yana Sosa sözleşmesini yeniliyor mu gibi haberler sürekli çıkıyor. Maalesef de gündemden düşmek bilmiyor. Sosa bizim için sadece bir futbolcu değil, bizimle birlikte sıkıntılı süreçte ağırlığı omuzlayan ve çok büyük sorumluluk alan kulübün bir parçasıdır.''

''Sosa kulübün önemli bir parçası''

"Jose Sosa ile sözleşme yenilemek istediğimizi ilettik. Sosa, bu takımın yükünü sırtına yükleyen, kulübün önemli parçası. Bu haberlere yabancı değilim. Bu tip oyunları planlayanlar kadar yöneticiliğim var, ayrılık haberleri takımın hedefinden sapmasına yönelik. Önümüzde çok önemli bir süreç var, lig bitimine kadar acelemiz yok, kafamızı bu ve buna benzer konularla meşgul etmesine izin vermeyelim dedi kaptanımız. Bizzat talebi buydu. Gerek kaptanımız ve gerek diğer oyuncularımızın adı gerçek dışı haberlerde çıkıyor. Son 1 hafta içerisinde kaptanımızın eşi üzerinden bir propaganda yapıldı. Bir kadın üzerinden yapılan bu aşağılık olayı lanetliyorum. Bu konuyla ilgili gerekenleri de yapacağız."

''Operasyonlar yapılacağını biliyorduk''

"Son 10 senedir ilk defa şampiyonluğa koşan bir takım ortaya çıkarmamıza rağmen, başta kaptanımız olmak üzere diğer yıldız oyuncularımızın üzerinden sürekli olarak transfer haberleri yapılıyor. Bize bazı operasyonlar yapılacağını biliyorduk zaten. Farklı odakların başlattığı algı operasyonlarına bizim taraftar grubumuzun alet olmaması lazım. Bugün takımımızın geldiği nokta eminim ki bazı kişileri ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Doğaldır, olasıdır. Biz hiçbir zaman rakiplerimizi düşman olarak görmedik, rakip olarak gördük. Rekabetin olduğu yerde futbol da en üst seviyeye tırmanır. Takımımızın konsantrasyonunu bozmak için algı yapan beyinler, kendi sığlıkları içerisinde boğulacaktır. Trabzonspor dimdik ayaktadır. Hedef belirledik. Bu hedef sportif, ahlaki ve ekonomiktir. Kim ne yaparsa yapsın böyle operasyonlara izin vermeyeceğiz."

''Hedefe birlikte ulaşacağız''

''Sosa'yla birlikte yola çıktık, hedefe birlikte ulaşacağız. Geleceğe dair birtakım hedeflerimiz var, her gün yüz yüze yarım saat, 1 saat konuşuyoruz. Sezon sonuna kadar konsantrasyonunu sürdürme hedefinde, bizim de ona saygı göstermemiz gerekiyor.''

Başkan Ağaoğlu, Fenerbahçe'ye transferi gündeme gelen Novak ile ilgili ''Novak'la da sürekli görüşüyoruz. O da 'Önümüzde çok önemli bir 8 hafta var, şampiyonluğa gidiyoruz, geleceğim önemli ama bunların hepsinden önemli olan 2.5 senedir hizmet ettiğim ve şampiyonluğu bekleyen takımım' dedi.'' ifadelerini kullandı.

Kaptan Jose Sosa, ''Bizi destekleyen, hep yanımızda olan taraftarlarımız rahat olsun ve uzaktan da olsa desteklerini sürdürsün. Kalan final niteliğindeki maçlarda elimizden geleni yapacağız.'' dedi.

''Trabzonspor'da çok mutluyum''

''Burada çok mutluyum. Takıma nasıl yardımcı olabileceksem o şekilde devam etmek istiyorum. Saha içerisinde veya dışarıda, başkanımızın uygun göreceği pozisyonlarda devam etmek istediğimi ilettim. Futbola konsantre olmak istiyorum. Ailem hakkında söylenenler beni kırdı. Ailem burayı çok seviyor. Konsantre olmamız tek gereken şey önümüzdeki maçlar olmalı.''

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz