Futbol

Ağaoğlu'ndan Sosa ve Burak Yılmaz açıklaması

01 Haziran 2018 Cuma 13:51 - Son Güncelleme 01 Haziran 2018 Cuma 16:18

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu, basında Burak Yılmaz ile ilgili çıkan transfer haberlerine ilişkin olarak, "Bu futbolcularla ilgili olarak herhangi bir kulübün herhangi bir düşüncesi varsa öncelikle konuşmaları gereken, müracaat etmeleri gereken yer Trabzonspor Kulübüdür. Bunun böyle bilinmesi lazım." dedi.

"Sadece Burak Yılmaz ile alakalı değil herkesle alakalı bir takım şeyler yazılıyor, çiziliyor." diyen Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem Burak, hem de diğer tüm futbolcularımız Trabzonsporumuzun sözleşmeli futbolcularıdır. İşin gerçeği de bu. Sadece Burak ile değil tüm futbolcularımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bunlar Trabzonspor Kulübünün karşılayacağı rakamlar değil. Bir şekilde hata yapılmış. Bu yanlışı sürdürmek niyetinde değiliz."

Başkan Ahmet Ağaoğlu, yüksek maliyetli futbolcuların menajerleriyle toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün de ikisinin menajerleriyle görüşmemiz olacak. Ciddi indirimler istedik. Özellikle yerli futbolcularımızın da parasını kur üzerinden sabitleyerek Türk lirasına döndürme gibi düşüncemiz var. İndirim söz konusu olamıyorsa bu futbolcuların bize satılan değeri üzerinden, gerçek değerleriyse, aynı değerlerden müşteri bulmanız mümkün. Menajerlerine bunu söylüyoruz. Verdiğimiz parayı istiyoruz. İndirimlerde yüzdeyi telaffuz etmek ne kadar doğru olur. Türk lirası, avro karşısında son 1 yıl içinde yüzde 50 oranında değer kaybetti."

Trabzonspor Başkanı, Sosa'nın şu anki maliyetiyle kalmasının mümkün olmadığının altını çizdi.

Transfer yasağı olmadığını belirten Ahmet Ağaoğlu, Ünal Karaman'ın bir transfer talebiyle gelmediğini de ifade etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz