Futbol

Akhisar 13 haftadır kayıp!

08 Şubat 2015 Pazar 11:49 - Son Güncelleme 08 Şubat 2015 Pazar 11:51

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar BLD. 13 haftadır galibiyet alamıyor.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'a 2-0 mağlup olan Akhisar Belediyespor, ligde 13 haftadır galip gelemiyor.

Ligde son galibiyetini 6. haftada Kasımpaşa karşısında alan Akhisar Belediyespor, daha sonra oynadığı 13 maçta galip gelemedi. Bu süreçte liderlikten 13. sıraya kadar gerileyen Akhisar Belediyespor, 13 maçta 6 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Bu 13 haftada 6 puanla ligdeki ekipler içinde en az puan toplayan ekip olan Akhisar Belediyespor'un ardından en az puan toplayan takım 9 puanla Balıkesirspor oldu.

Balıkesirspor daha önce 4-13. haftalarda oynadığı 10 maçta 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak, ligdeki en fazla galip gelemeyen takım unvanını elinde bulunduruyordu.

Deplasmanda "kazanmak yok"

Ligde ilk oynadığı iki deplasman maçını kayıpsız geçen Akhisar Belediyespor, daha sonraki 7 maçta "sıfır" çekti.

Balıkesirspor ve Kayseri Erciyesspor'u dış sahada mağlup eden Ege temsilcisi, daha sonra İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor ve son olarak Sivasspor deplasmanlarını puansız tamamladı.

Ligdeki 3. sezon

Süper Lig'deki 3. sezonunda 19. haftalar itibariyle geçen sezondan 9 puan az puan toplayan Akhisar Belediyespor, 2012-2013'teki 16 puanlık performansının 3 puan üzerinde yer alıyor.

Gekas yine atamadı

Ligde en son golünü 13. haftadaki Gençlerbirliği maçının 67. dakikasında kaydeden Gekas, Sivasspor maçını da boş geçti.

Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Eskişehirspor, Balıkesirspor maçlarının ardından Sivasspor karşısında da gol sevinci yaşayamayan Yunan golcü, ligde 563 dakikadır gol atamıyor.

Akhisar Belediyespor'da gol bulamadığı en uzun süresini geçiren Gekas, hafta içinde Trabzonspor karşısında bir penaltı vuruşundan faydalanamamıştı.

Roberto Carlos'un ilk 11 tercihi

Roberto Carlos yönetiminde çıktığı iki maçta Eskişehirspor ve Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan Sivasspor'a 2-0 yenilen Akhisar Belediyespor, Brezilyalı teknik adamla 2 puan alabildi.

Bu 3 müsabakada ilk 11'de 8 oyuncusunu değiştirmeyen Roberto Carlos, Oğuz Dağlaroğlu, Douglao, Güray Vural, Bilal Kısa, Gekas'ın yanı sıra yeni oyuncuları Custodio, Sertan Vardar ve Orhan Taşdelen'e hep ilk 11'de şans verdi.

Sekiz futbolcunun dışında Merter Yüce ile Kadir Keleş ikişer, Ahmet Cebe, Mehmet Akyüz, Zokora, Koray Arslan ve Pekin Köşnek ise birer müsabakada ilk 11'de başladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz