Futbol

Akhisar Belediyespor istatistik bozacak

25 Ağustos 2016 Perşembe 15:13 - Son Güncelleme 25 Ağustos 2016 Perşembe 12:29

Akhisar, ligde en başarısız olduğu G.Saray karşısına galibiyet arayacak.

Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Cihat Arslan, "Önde basabilen, rakibi bozan, daha hücumcu bir yapıda olacağız. Zaten Galatasaray'ı yenmek için de bunları yapmamız gerekiyor" dedi.

2016-2017 sezonuna Kayserispor galibiyetiyle başlayan Akhisar Belediyespor, 27 Ağustos Cumartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Galatasaray'ı konuk edecek. Taraftarları karşısında ilk kez mücadele edecek Ege temsilcisi, Süper Lig'de en düşük galibiyet oranına sahip olduğu rakibini mağlup etmek için sahaya çıkacak.

Ligde 8 kez karşılaştığı rakibine karşı sadece 1 galibiyeti bulunan, 7 maçta ise sahadan puansız ayrılan Akhisar Belediyespor, ligdeki en farklı yenilgisini de 6-1'lik skorla 8 Mart 2014'te Galatasaray karşısında aldı.

Galatasaray karşısında tek galibiyetini 6 Ekim 2013'te Manisa'da 2-1'lik skorla elde eden Ege temsilcisi, geçen sezon 4'ü Türkiye Kupası ve 2'si Süper Lig'de olmak üzere 6 maçta 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı.

Rakibine karşı 8 maçta 8 golü bulunan Akhisar Belediyespor'da mevcut oyuncular içinde Douglao ve Rodallega'nın birer golü bulunuyor.

"Oyun kalitesi çok yüksek değildi"

Arslan, AA'ya yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de ilk haftada takımların genel olarak temposuz bir oyun tercih ettiğini söyledi. Takımların lige temkinli bir başlangıç yaptığını kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

"Süper Lig'in kalite olarak daha üst seviyede başlaması gerekiyordu. Oyun kalitesi çok yüksek değildi ama Beşiktaş düzenini koruyor. Medipol Başakşehir'de standardını sürdürüyor göründü. Fenerbahçe, kalitesine rağmen sorunları var. Ligin yeni ekibi Kardemir Karabükspor, Galatasaray karşısında çok dirençli ve pozitif oynadı. Fiziksel olarak en hazır takımlardan biri olarak gözüktü. Trabzonspor da Ersun Yanal'la daha iyi bir performans yakalayacaktır."

"İstatistiği bozmak istiyoruz"

Arslan, bu hafta Manisa'da konuk edecekleri Galatasaray'ın doğru bir transfer politikası izlediğini belirterek, sözlerini devam etti:

"Galatasaray takım bütünlüğünü sağladığı takdirde şampiyonluk yaşayabileceğini düşünüyorum. Şampiyonluk için yeterli bir kadroya sahip. İstatistikler bu hafta Galatasaray'ın avantajlı olduğunu ve bize karşı üstün olduğunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Rakibimizi, geçen sezon sorunlu görünmesine ve biz de en iyi yılımızı geçirmemize rağmen bir türlü yenmeyi başaramadık. Bu istatistiği bozmak istiyoruz, onun için sahada olacağız. Teknik direktör olarak Galatasaray'da da çalışmak istiyorum. Bu anca Galatasaray'ı yenerek gerçekleşir."

"Daha hücumcu olacağız"

İlk 11'de bir takım değişiklikler yapabileceklerini kaydeden Arslan, "Galatasaray karşısında Kayserispor maçına oranla daha dinamik bir takım olacağımızı söyleyebilirim. Önde basabilen, rakibi bozan, daha hücumcu bir yapıda olacağız. Zaten Galatasaray'ı yenmek için de bunları yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Arslan, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zeminin gayet iyi durumda olduğunu belirterek, "Zeminde bir sorun yok. Zemin, futbolun önüne geçmez." ifadesini kullandı.

Yeşil-siyahlı ekipte Serdar Kesimal, kaleci Bora Körk'ün ile kuvvet ve dayanıklılık antrenmanlarını sürdüren Abdoul Sissoko, Galatasaray maçında forma giyemeyecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz