Futbol

Akhisar Belediyespor'da bir ilk

05 Aralık 2016 Pazartesi 10:13 - Son Güncelleme 05 Aralık 2016 Pazartesi 07:52

Süper Lig'de Gaziantepspor maçına kadar sadece yabancı oyuncuların gol attığı Ege temsilcisi, 13. haftada bu geleneği bozdu.

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor maçına kadar attığı 7 golün hepsini yabancı oyuncuların kaydettiği Akhisar Belediyespor, 13. haftayı Özer ve Muğdat'ın golleriyle galip tamamladı.

Gaziantepspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönen Akhisar Belediyespor, 13. haftayı 16 puan ve averajla 11. sırada tamamladı. Bu sezon ilk defa üst üste 2. galibiyetine imza atan yeşil-siyahlı ekip, yenilmediği son 3 haftada 7 puana ulaştı.

Dış sahada Kayserispor'u 2-0 yendikten sonra oynadığı 5 deplasman maçında kazanamayan Ege temsilcisi, Gaziantepspor'u 2-1'lik skorla geçti.

İlk 13 haftada 9 gol atan Akhisar Belediyespor, kalesinde ise 15 gol gördü.

Türklerden ilk gol Özer'den

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor maçına kadar Türk oyuncuların gol üretemediği tek takım olan Akhisar Belediyespor'da dünkü müsabakada bir penaltı vuruşundan faydalanamayan Özer Hurmacı, yeşil-siyahlı ekipte bu sezon gol atan ilk Türk oyuncu oldu.

Geçen yıl Trabzonspor formasıyla sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 golü bulunan Özer Hurmacı, Süper Lig'deki son golünü 30 Mayıs 2015'te bordo-mavili ekiple Sivasspor'a karşı atmıştı.

Takımının galibiyet golünü kaydeden Muğdat Çelik ise Akhisar Belediyespor formasıyla ilk golüne ulaştı. En son gol sevincini bir sene önce TFF 1. Lig'de Balıkesirspor'la 19 Aralık 2015'te Boluspor'a karşı yaşayan Muğdat, takımına galibiyeti getiren gole imza attı.

Akhisar Belediyespor'da Muğdat ve Özer'in dışında Rodallega'nın 4, Miguel Lopes, Sissoko ve Vaz Te'nin birer golü bulunuyor.

Kulübeden gelen ilk gol

Süper Lig'de Adanaspor'la oyuna yedek başlayan oyunculardan gol bulamayan ekiplerden olan Akhisar Belediyespor'da dünkü müsabakada 70. dakikada oyuna giren Muğdat Çelik, 86. dakikada gol sevinci yaşadı.

Bu sezon 2'si ilk 11 olmak üzere 6 maçta mücadele eden Muğdat, bu sezon Ege temsilcisinde sonradan oyuna girip gol bulan ilk isim oldu.

Özer Hurmacı cezalı

Spor Toto Süper Lig'de 11 Aralık Pazar günü Osmanlıspor'u konuk edecek Akhisar Belediyespor'da cezalı duruma düşen Özer Hurmacı, Türkiye'de profesyonelliğe adım attığı Osmanlıspor'a karşı forma giyemeyecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz