Futbol

Alex Telles'ten transfer açıklaması!

07 Temmuz 2015 Salı 16:17 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2015 Salı 16:23

Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Alex Telles kampta açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın Brezilyalı sol beki Alex Telles, çifte kupa kazanan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun çok iyi bir "komutan" olduğunu söyledi.

Avusturya'nın Windischgarsten gölgesinde kamp yaptıkları otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Telles, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kendisiyle ilgili yaptığı olumlu yorumlar için teşekkür ederek, "Bu, benim için çok önemli bir yorumdu. Hamza hocamız benim için çok önemli. Geçen sezon geldiğinde takımın durumu belliydi. Oradan alarak bizi şampiyonluğa taşıdı. Çok önemli bir hoca. Tabiri caizse çok iyi bir komutan olduğunu düşünüyorum. Ben dahil herkese o ekstra güveni verdi" diye konuştu.

Çalıştığı bütün kulüplerde yüzde 100 performans göstermek için çalıştığını dile getiren Telles, "Bu benim karakter yapım. Sadece Galatasaray'da yaptığım bir şey değil. Daha önce oynadığım kulüplerde de aynı şekilde yüzde 100'ümü verdim. Galatasaray da çok büyük kulüp. Burada yüzde 100'ünüzü vermezseniz, oynayama şansınız yok" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon kazandıkları şampiyonluğun önemine değinen Telles, şunları kaydetti:

"Geçen sezon mükemmel bir sezon geçirdik. İki önemli hedefe de ulaştık. Bu da futbolcuların, teknik heyetin ve yönetimimizin ne kadar iyi çalıştığını gösterir. Geçen sezon kazanılan şampiyonluğun bir önemi de 4. yıldızdı. Bunu kazanmak için ezeli rakibimizle önemli bir mücadeleye girmiştik. Geçen sezon kazandığımız başarılar bizi daha iyi şeyler yapmak için motive ediyor."

 "Şu an için tek düşüncem Galatasaray"

Genç futbolcu, kendisiyle ilgili İtalyan basınında yer alan transfer iddialarına değinerek, "Önemli takımlar için bu tip haberlerin çıkması her futbolcuyu gururlandırıyor. Bu da yapılan işin doğru olduğunu gösteriyor. İki çok önemli kupa kazandık. Bu da ister istemez Avrupa'daki takımların dikkatini çekiyor. Ben de futbolumun geliştiğini düşünüyorum. Şu an için tek düşüncem Galatasaray. Önemli bir sezon bizi bekliyor. Başarılarla dolu bir sezon geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hiçbir kulüpten resmi transfer teklifi almadığını açıklayan Alex Telles, "Transfer sadece benimle alakalı değil. Transferde hem kulübümün hem de benim kazanmam gerekiyor. Bana ulaşan bir teklif yok. İlerleyen zamanlarda büyük kulüplerden bir teklif gelir, Galatasaray'ın da lehine bir sonuç çıkarsa neden olmasın ama şu anda konsantrem tamamen Galatasaray" değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz kulüplerinden Manchester United'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen kaleci Fernando Muslera'nın kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Telles, "Muslera, bizim için çok önemli bir kaleci. Geçen sezon çok önemli maçlarda, önemli kurtarışlar yaptı. Böyle bir teklif gelirse ve transfer gerçekleşirse en yakın arkadaşım için sevinirim ama diğer taraftan bizim için saha içinde çok önemli bir kayıp olur. O açıdan üzülürüm" şeklinde konuştu.

"Podolski transferi beni çok mutlu etti"

Alex Telles, Galatasaray'ın kadrosuna kattığı Alman futbolcu Lukas Podolski'nin gelişine sevindiğini söyledi.

Alman forvetin kalitesine değinen Brezilyalı oyuncu, "Podolski transferi, bütün arkadaşlarımı olduğu gibi beni de çok mutlu etti. Kendisi iyi, tecrübeli ve kaliteli bir futbolcu. Uluslararası turnuvalarda şampiyonluğu var. Böyle bir oyuncunun aramıza katılması bizim için ekstra bir değerdir" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı kulübün anlaşmaya vardığı Fransız sol bek Lionel Carole'u değerlendiren Telles, "Galatasaray çok büyük bir kulüp. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz sonuçları alamadık. Geçen sezon kadromuzu biraz daha iyileştirmemiz gerektiğini düşünüyorduk. Carole da benim mevkimde oynayan bir futbolcu. Bu tip rekabet bence Galatasaray'a kazanç getirir. Onun için Carole transferi gerçekleşince mutlu olurum" diye konuştu.

"Kararı Melo'ya bırakmamız lazım"

Alex Telles, Galatasaray Kulübü yöneticilerine dönmeyeceğini söyleyen vatandaşı Felipe Melo'nun kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu söyledi.

Tatilde Melo ile beraber olduklarını ancak futbol konuşmadıklarını aktaran genç sol bek, şöyle konuştu:

"Melo bizim için çok önemli bir oyuncu. Tatilimizin belli kısmını beraber geçirdik ama çok fazla futbol konularına girmiyoruz. Kendisi benim için de çok önemli bir insan. Buraya ilk geldiğim günden beri bana yardımları ortada. Ben ve takım arkadaşlarım dönmesini isteriz. Melo, saha içinde çok önemli bir kuvvet ama mutlaka kafasında bir düşünce vardır. Bu kararı ona bırakmamız lazım."

Kamp bölgesinde 35 dereceye yaklaşan sıcak havanın kendilerini fiziksel olarak zorladığını vurgulayan Telles, antrenman maçında dondurmasına iddiaya girdiklerini ve kazanarak serinlediklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz