Futbol

"Alex'e benzetilmek gurur verir"

12 Ocak 2014 Pazar 15:49 - Son Güncelleme 12 Ocak 2014 Pazar 15:54

Oscar Scarione ve Andre Castro'dan TRT'ye çok özel açıklamalar...

Kasımpaşa Kulübü'nün iki yabancı yıldızı Oscar Scarione ve Andre Castro, kamp yaptıkları Antalya'da Trtspor'da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programından, Şeyda İpek Baykal'ın sorularını yanıtladı. işte o özel röportajdan bazı satır başlıkları;

Hocan Şota uzun bir araştırmadan sonra seni transfer ettiklerini söyledi. Senin tarafından bakıldığında Türkiye’ye transferin nasıl gerçekleşti?

Evet hocamın uzun süre antrenmanlarımı, maç kasetlerimi izledikten sonra beni transfer ettiğini biliyorum. Beni seçtiği için çok mutlu oldum. burada oynamaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Sonuçta hedefleri olan bir yere gelmek, oyuncuya değer verilen bir ortamda olmak her futbolcunun istediği birşeydir. Transfer olmadan önce hayata geçirmek istedikleri hedefleri ve projeleri anlattılar bu beni çok etkiledi. Uzun bir zaman burada futbol oynamayı istiyorum.
 
Mevkiim gereği gol atmak zorunda değilim ama pozisyon yakalayınız gole çeviriyorum
 
*-9 gol attın 5te asist yaptın. Geçmiş senelere baktığımız zaman, 21 golle İsviçre de gol kralı oldun. Bu sezon böyle bir hedefin var mı? Gol kralı yarışında Almedia , Atıf Chedjou gibi isimlerle yarışıyorsun. Bu sene gol kralı olabilecek misin?


Tabi ki ber futbolcu için gol atmak çok önemli... bu durum oyununa da olumlu yansıyor... Ama futbol bireysel oynanan bir spor . Benim gol atmam değil takımın kazanması önemli.ancak takım içindeki pozisyonuma baktığınızda benim görevim gol atmak değil. Ama gelen pozisyonları değerlendirmeyi seviyorum. 
 
* -Senin de söylediğin gibi ilk yarı itibariyle aslında gol atmak senin görevin değil. Ama bu özelliğinden dolayı mevkiin olmamasına rağmen eski Fenerbahçeli futbolcu Alex’e benzetiliyorsun. Bu benzetme için neler söylemek istersin?
 
 Alex bambaşka bir oyuncu tekniğikişiliği ile mükemmel bir futbolcu. O da mevkii olmamasına ragmen çok guzel goller attı . Ben böyle bir benzetme için çok teşekkür ederim. Alex ile tekniğimin benzetilmesi bana gurur verir.çok mutlu oldum. 
  
*Türkiye’de yabancı oyuncu sınırlaması var. Bu sayı önümüzdeki senede düşecek. Sen sürekli forma giyen istikrarlı bir oyuncusun ama hocan seni eğer tribüne gönderirse bu senin performansını ve psikolojini nasıl etkiler?

 
 Kadro dışı kalmak futbolcu için hiç hoş bir durum değil. Herkes forma giymek ister oynamak takımına faydalı olmak ister.. Tabi ki antrenman yapmak önemli ama maça çıkmak düzenli şans bulmak oyuncunun kendini hazır tutması için çok önemli bir faktör.. Yine de lig uzun. Oyuncu uzun süre forma girince yorgunlukta hissedebiliyor. Bazen de düşününce dışlarda kalmak o kadar da kötü olmayabiliyor.. Öncelikle olan oynamak Tabi ki. Yoksa oyuncu ister istemez olumsuz etkileniyor.

*Sence bu senenin en güçlü şampiyonluk adayı kim?
 
> Bunun cevabını vermek için henüz çok erken önümüzde uzun bir maraton var...ancak ilk yarıya baktığımızda Fenerbahçe bu sezonun en güçlü şampiyon adayı gibi dürüyor. Şuanda bayağı bir fark attı. Ama yine de bana sorarsanız tabi ki benim takımımın şampiyon olmasını isterim.

 Müziği bir ilgin olduğunu biliyoruz. Gitar çalıyorsun. Futbolda olduğu gibi müzikte de o kadar iyi misin?
 
Aslında çokyeni başladım gitar çalmaya .Müziği ve gitar çalmayı seviyorum. müzik benim mesleğim olmadığı için çok iddialı değilim bu konuda.

Türkiye’de en beğendiğin oyuncular kimler var?
 
Galatasaray’da oynayan Burak Yılmaz’ı çok seviyorum. Bence çok yetenekli biri. Attığı goller ile takımına büyük fayda sağlayan bir oyuncu.. 
 
Futbolcuların Gece gezmeleri performansınlarını etkilediği için zaman zaman eleştiriliyor. Özellikle yabancı oyuncuların gece hayatı çok fazla tartışılıyor. senin bu konu hakkındaki düşüncen nedir?
 
 Her zaman her şeyde dengeli davranmak gerekiyor. Ne çok ne az. Biz futbolcumuz ama öncesinde de insanız sonuçta. İçki içmek isteyebiliriz. Ya da belki Hamburger yemek isteyebiliriz. Ancak denge bulunursa gece gezmelerinin futbolcunun performansını etkilediğini düşünmüyorum. Ama maçtan bir önceki gün yaparsan olumsuz etkileyebilir performansını. Ama hafta içinse olmadığında ya da izinli olduğunda gezmek dolaşmak bizim de hakkımız. Çünkü daha önce söylediğim gibi biz insanız ve bizde eğlenmek isteriz.

-Arjantin de hiç milli takım forması giymedin. Sence bu performans milli takım formasını hak etmiyor mu?

 Milli takımda benden daha iyi futbolcular var. benim performansım şuanda milli formayı giymek için yeterli değil. Özellikle şu anda Dünya kupasına o kadar yakınız ki hocanın böyle bir değişim yapacağını düşünüyorum... Ama tabi ki her futbolcu gibi milli takımda oynamak benimde hayalim.

Andre Castro: "Alves, Meireles, Fernandes çok iyi futbolcular ne de olsa aynı memleketliyiz"

 *Sözleşmeniz 2014 Mayıs ayında sona eriyor. Tekrar takımıyla sözleşme imzalayacak mı? Kafasında nasıl bir plan var?
 
 Sözleşmem yakın bir zamanda sona eriyor ama öncelikli düşüncem burada kalmak. Burada oynamaktan çok mutluyum takım içinde güzel bir oyun yakaladık. Bu durum futbolumuza da yansıyor. Şuanda burada oynamaktan mutluyum ama tabi ki son söz yönetimin ancak sözleşmeye ilgili henüz bir konuşmamız olmadı.
 
 *Kendi adına nasıl bir ilk yarı geçirdin?
 
 Türkiye de oynanan futbolu çok beğeniyorum. Kasımpaşa bu sezon iyi bir grafik sergiledi Guzel futbol oynadık. İlk yarı bizim için güzel başladı. Ancak maalesef son maçta kazanamadık. Orada performans olarak biraz kötüydük. Ama çalışarak oynadığımız futbolun üzerine koyarak devam edersek sezon sonunda iyi bir yerde olacağımıza inanıyorum.
 
 *Senin gibi bir çok arkadaşında forma giyiyor. Alves, Meireles, Almedia, Fernandes gibi. Onların performansı hakkında ne düşünüyorsun?
 
 Sizin söylediğiniz gibi burada çok kaliteli portekızlı oyuncular var. Saydığınız isimleri yakından takıp ediyorum. Jalma da onlardan bir tanesi.maçlarını izlemeye çalışıyorum onları takip etmeyi seviyorum. Başarılı buluyorum performanslarını . Ne de olsa aynı memleketliyiz.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz