Futbol

Ali Koç sessizliğini bozdu

19 Ocak 2014 Pazar 17:41 - Son Güncelleme 19 Ocak 2014 Pazar 17:48

1907 Fenerbahçe Derneği, Yargıtay kararının ardından bir basın açıklaması yaptı.

1907 Fenerbahçe Derneği'nden yapılan açıklamada, Aziz Yıldırım'a verilen cezaların onandığı Yargıtay'ın "şike davası" kararıyla ilgili, "Fenerbahçe camiamızın tek beklentisi adil yargılama hakkının verilmesidir" denildi.

Fenerbahçeli eski yönetici Ali Koç'un başkanlığını yaptığı derneğin internet sitesinde yapılan açıklamada, "şike iddiasına yönelik soruşturma ve kovuşturma sürecinde yaşanan hukuk teamüllerine aykırı tutumların, Yargıtay'ın onama kararı ile birlikte vicdanları zedeleyen bir aşamaya geldiği" savunuldu.

Açıklamada, birbiriyle alakası olmayan iki ayrı soruşturma dosyasının hukuki zorlamalarla birleştirilmek suretiyle özel yetkili mahkemelerin görev ve yetki alanına sokulduğu, gizliliğin sürekli ihlal edilerek basın yoluyla halkla ilişkiler kampanyasına dönüştürüldüğü, masumiyet karinesinin hiçe sayıldığı, basın yasağının getirilmediği, hukuken delil sayılması mümkün olmayan telefon dinlemelerinin kararlara dayanak kılındığı süreçte, futbolun ilgili kurumlarının baskı altına alınarak spor tarihinde ilk defa savunma alınmadan ceza verildiği ileri sürüldü.

Özel yetkili mahkemelerin baktığı davaların yeniden görülmesiyle ilgili yasal düzenlemeye gidilmesi ihtimalinin gündeme geldiği dönemde verilen bu kararın, kamuoyu vicdanına sığmadığı ifade edilen açıklamada özetle şöyle denildi:

"Kulübümüzün de taraf olduğu bu davada adil yargılama yapılmamıştır. Bu koşullar altında hiçbir Fenerbahçeli verilen kararlara inanmamaktadır ve adil yargılama süreci oluşmadığı sürece de inanmayacaktır. Fenerbahçe camiamızın tek beklentisi adil yargılama hakkının verilmesidir. Bu talebin dışında hiçbir Fenerbahçelinin başka bir beklentisi yoktur. Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'ın her şeyi göze alarak sürdürdüğü mücadelenin de özünde bir adalet arayışından başka bir şey olmadığı da açıktır.

Adalet isteyen her Fenerbahçeli haklarını elde edene kadar kulübüne ve başkanına sahip çıkmaya devam edecektir. Geçmişte de olduğu gibi bu dönemden Fenerbahçe camiası büyüyerek ve güçlenerek çıkacaktır. Tüm Fenerbahçelileri hukuka saygılı, ifade özgürlüğü sınırları içerisinde ve camiamıza yakışan davranış ve tutumlarla kulübümüze her zaman olduğundan daha fazla sahip çıkmaya devam etmeye davet ediyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz