Futbol

Alp Yalman, Semih'i satacak mı?

18 Ekim 2014 Cumartesi 11:17 - Son Güncelleme 18 Ekim 2014 Cumartesi 14:20

''Galatasaray'ın menfaati için önünü açarız ama...''

Galatasaray'ın başkan adayı Alp Yalman, 18 yıl süren suskunluğunu bozdu. 1996'da başkanlığı bıraktıktan sonra ilk kez G.Saray'la ilgili bir gazeteye röportaj veren Yalman, yaklaşan seçim öncesi birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Yalman'dan ilk olarak Mehmet Helvacı'nın Divan Toplantısı'nda dile getirdiği "Galatasaray 2016'da Avrupa Kupaları'na katılamayacak" sözlerini yorumlamasını istedik. "Avrupa riskini ortadan kaldıracağız. Bunun planlamasını yaptık" diyerek röportaja başlayan Yalman, "Ödeme planlarımız hazır. Maddi olarak sıkıntıları ilk planda aşabilecek güçteyiz. 23 milyon Euro civarı paramız hazırlandı. Neler yapacağımızı hesap ederek çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yalman, mevcut yönetimi şu ifadelerle eleştirdi: "UEFA ve SPK'ya uygun hareket edilseydi, yani kulüp doğru idare edilseydi Galatasaray bugün bu kadar borç içinde olmazdı. Gayrimenkul satmadan da borçları azaltabiliriz. Kulübe nasıl ek şeyler kazandırırız, değerlerine nasıl değer katarız buna bakacağız. Hiçbir şeyi satmayacağız" görüşünü bildirdi.

GALATASARAY HAYALLER PEŞİNDE KOŞMAMALI

Göreve gelirse önceliğini açıklayan Alp Yalman, "Acil çözüm bekleyen taraf, içinde bulunduğumuz mali durum. Daha sonra idari ve sportif kısımla ilgileneceğim" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Tabloya hakimim. Hastalığı da, ilacını da biliyorum. Laf olsun diye söylemiyorum; önceliğim G.Saray'ın menfaati. G.Saray hayaller peşinde koşmamalı, ayağı yere basmalı. G.Saray'ın sokağa atılacak bir kuruşu yok!

1 SANİYEYİ BOŞA GEÇİRMEM

Alp Yalman'ın rakibi Duygun Yarsuvat 7 aylığına göreve talip. Başkan seçilmesi halinde en az 2016'ya kadar görevde olacak Yalman ise neden 7 ay başkanlık yapmayacağını şöyle açıklıyor: "Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu bu kadar kısa sürede çözemezsiniz. Boşa geçirecek 1 saniyemiz yok. Kulübün yarınları için bu dakikaları düzgün kullanmalıyız."

ŞİŞKİN KADRO HUZUR GETİRMEZ

Futbol takımını değerlendiren Alp Yalman, önceliğinin transfer olmadığını söyledi ve ekledi: "O kadar şişkin kadro olursa huzuru sağlayamazsınız. Bunun için futbol bilgisine de ihtiyaç yok. Oyuncuların maaşları arasında uçurum olmamalı. Bilgisizce yapılmış transferler söz konusu. Herhangi bir şirkette bu mümkün mü? İşi bilmek yetmiyor, mantığı da bilmek gerek."

RİVA'YI HİÇ MERAK ETMEYİN!

Yalman, Aysal'ı belki de istifa sürecinde götüren Riva arazisi hakkında şunları söyledi: "Merak etmeyin Riva'yı en doğru şekilde değerlendiririz. Biz bu kulübün tek çivisini bile doğru kullanırız.

FLORYA TT ARENA'YA ÇOK UZAK

Galatasaray Adası ve Riva Arazisi konusunda tavrı net olan Alp Yalman, "Yıllardır tesislerin Florya'dan taşınacağı söyleniyor. Siz bu duruma ne diyorsunuz?" sorusunu şöyle cevapladı: "Galatasaray Florya'ya yerleşmeden önce göçebe gibiydi. Florya bizim stadımıza çok uzak. Orta vadeli düşünceler içinde Florya yer alabilir."

ADAY OLMAYA NASIL KARAR VERDİ?

Yönetimin istifa etmesinin ardından telefonlarının susmadığını itiraf eden Alp Yalman, "Önce aday olmayı düşünmedim. Bir de baktım haklı oldukları taraflar var. Bir defa yönetimi değiştirdin, bunun üstünden çok geçmeden 'Yeniden adamları değiştireceğim' dersen birileri karşına çıkar, çıkmalı da... Duygun Yarsuvat değil Ünal Aysal aday olsa da seçime girerdim.

SEMİH'İN ÖNÜNÜ AÇARIM AMA

Atletico Madrid'in peşinde olduğu iddia edilen Semih Kaya ile ilgili de konuşan Alp Yalman, "Semih gibi altyapıdan yetişmiş bir oyuncuyu 'Gönderelim' diyemem. Ama elbette Semih'in de söz hakkı var. Galatasaray'ın menfaati için önünü açarız."

YILDIRIM'IN BABASINI İYİ TANIRIM

Ünal Aysal başkanlığındaki Galatasaray'ın TFF ile kavgalı olmasına anlam veremeyen Alp Yalman, "Benim olduğum yerde Galatasaray hiçbir kulüple veya federasyonlarla kavgalı olamaz. Hep bize mi haksızlık yapılıyor?

AZİZ YILDIRIM ARADI MI?

Bizim hiç mi hatamız yok? TFF Başkanı Yıldırım (Demirören) benden çok küçük. Yıldırım'ın babasını çok iyi tanırım. Yalman'a röportaj sırasında Aziz Yıldırım'ın kendisini arayıp aramadığını merak ettiğimizi sorduk ve espriyle karışık şu cevabı aldık: "Daha çok merak edersiniz! Ben bilmem..."

ÜNAL'A YAKIŞMADI

Futbolda 3 buçuk senede 5 kupa kazanan Ünal Aysal'ın başarısına değinen Alp Yalman, "G.Saray sportif anlamda alışık olmadığı şeyleri yaşamadı Ünal'la" dedi ve ekledi: "G.Saray kulübü sokaktan gelip geçilecek yer değil. Her şeyin bir adabı vardır. Gitme şekli Ünal'a yakışmadı.

"ONLAR NE YAPACAĞINI BİLİR"

Yalman, "Oy atacaklara mesajınız var mı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Galatasaraylılar'ı yönlendirmek haddime değil! Galatasaraylılar; seçimde kime oy vereceklerini, ne zaman ne yapacaklarını gayet iyi bilirler.

PRENSİPLERİMDEN ASLA VAZGEÇMEM

Beyefendi kişiliğiyle Türk sporunda iz bırakan Alp Yalman, Aziz Yıldırım hakkında söylediği sözlerden pişman değil. Taraftarın gönlüne göre açıklamalar yapamayacağını vurgulayan Yalman, "Seçimi kazanmak isterim. Ama seçimi kazanmak için prensiplerimden vazgeçmem" diye ekledi.

BABAM GALATASARAY LİSESİ'NDEN MEZUN!

Robert Koleji mezunu Yalman, "Galatasaray Lisesi'nde keşke okusaydım dediğiniz oldu mu?" sorusuna şu cevabı verdi: "Hayır olmadı ama liselilerin aleyhine söyleyecek bir şeyim olabilir mi? Benim babam ve kuzenlerim Galatasaray Lisesi mezunu."

ALP YALMAN KİMLERE, NE MESAJLAR YOLLADI?

Cesare Prandelli'ye: "Oturup tanışmışlığım yok. Söylemlerinden anladığım kadarıyla işini bilen, gayet aklı başında bir adam. Altyapıdakilerle konuştum. Prandelli için 'İnsan olarak çok iyi ve çalışkan biri' dediler. Yolun yarısında hoca değiştirmeye kalkmak, prensip olarak doğru değil. Tabii ben istiyorum da bakalım Prandelli benimle çalışmak ister mi..."

Abdurrahim Albayrak'a: "Abdurrahim'e neden benim değil de Sayın Duygun Yarsuvat'ın listesine girdiğini sordunuz mu? Ben karışmam. Nedenini ona sormak lazım."

Ali Dürüst'e: "Ali'yi severim. Aday olmadan önce de Ali (Dürüst) ile konuştum. Ali görev almak istemediğini söyledi. Sportif AŞ'nin başına Ali'yi geçirmek gibi niyetim yok."

Fatih Terim'e: "Milli Takım'daki eleştirileri hak etmiyor. Fatih; bilgisine itimat ettiğim, çok çalışkan, otoriter biri. Futbolda böyle kısmetsizlikler oluyor. Galatasaray'dan gitmesine üzüldüm. Sadece Fatih için değil Galatasaray için de üzüldüm. 2 sene şampiyon olmuş ekibi, teknik heyeti ve yönetimi dağıtmanın manası yoktu. Göndermek çözüm değildi ve üstelik zamansızdı."

Ekibine: "Herkesin tek tek ne yapacağını hesap ederek bu yönetimi oluşturduk. Işın Çelebi mali konulara hakim. Abdullah Kavukçu çok girişken. Gençlerin aklı başında. Ekibimle her gün toplantı yapıyorum."

YALMAN'DAN İNCİLER

Beni seçime hazırlayan profesyonel bir ekip var.

Bu adaylık sürecinde İnan Bey (Kıraç) beni aramadı.

Hesabım var ama Twitter'ı takip etmiyorum.

Sarı pusulayla yarışacağım. Kırmızı renk ile seçim kaybettiğimi hatırlıyorum.

Sportif A.Ş. için sürprizlerim var.

Başkanlar, idareciler yıldız takmaz.

Her sezon öncesi Ali Sami Yen Turnuvası neden olmasın?

Türk futbolunda geriye giden bir trend vardı. Passolig de tüy dikti! İyi hal kağıdı ile maça gidilir mi?

SABAH

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz