Futbol

Analiz: Forvetler

04 Mayıs 2019 Cumartesi 13:30 - Son Güncelleme 04 Mayıs 2019 Cumartesi 13:38

Derbide usta ayaklar, taraftarını sevince boğmak için gol arayacak. Ligin en çok gol atan futbolcusu olan Galatasaraylı Diagne ile Beşiktaş'a transferiyle yeniden yükselişe geçen Burak Yılmaz, takımını zafere taşımaya çalışacak.

Bir tarafta Mbaye Diagne...

Diğer yanda Burak Yılmaz...

Usta ayaklar, galibiyet için efor sarf edecek, golcü futbolcuların performansı, Galatasaray - Beşiktaş karşılaşmasının skorunu belirleyecek. Devre arasında Kasımpaşa’dan sarı kırmızılı takıma transfer olan Diagne, gol krallığı yarışında zirvede...

Senegalli futbolcu, 28 kez fileleri havalandırdı. 2019 yılında sarı kırmızılı forma ile 8 kez fileleri havalandıran Diagne, takımının en golcü ismi olmayı da başardı.



Burak Yılmaz son 6 maçı boş geçmedi

Beşiktaş'a transferiyle yeniden doğan Burak Yılmaz, son 6 maçı boş geçmedi. Siyah beyazlı formayı 12 maçta giyen tecrübeli forvet, 11 gol kaydetti.

2019 yılında ligin en golcü ismi olmayı başaran milli yıldız, dakika başına gol ortalamasında da siyah beyazlıların son 5 yıldaki santraforlarını geride bıraktı.

Aboubakar, Cenk Tosun, Demba Ba ve Mario Gomez, bu alanda Burak Yılmaz'ın gerisinde kaldı.

Diagne, gol sayılarında üstün olsa da Burak Yılmaz son maçlardaki formuyla parmak ısırtıyor. İki isim de maç başına 3'er şut çekti.

Kaynak: TRT SPOR
 

Etiketler : Burak YılmazDiagne
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz