Futbol

Ankara Emniyet Müdürü Yılmaz: Maçlarla ilgili gerekli tedbirleri alacağız

08 Haziran 2020 Pazartesi 12:35 - Son Güncelleme 08 Haziran 2020 Pazartesi 12:50

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, yaklaşan lig maçları öncesi açıklamalarda bulundu. Pandemi süreci ile ilgili tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Yılmaz, "Vatandaşımızın sağlığını korumak birincil önceliğimiz" dedi.

Koranavirüs salgını nedeniyle ara verilen futbol heyecanı Süper Lig maçları ile başlıyor. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, alınan tedbirlerle ile ilgili açıklama yaptı.

Yılmaz, "Yaklaşık üç ay oldu bu pandemi süreci..Bu süreçte biz bu pandemi sürecinin nasıl yönetileceğini üç aşağı beş yukarı öğrendik. Çünkü alanda tüm tedbirleri biz polis teşkilatı, emniyet olarak uyguluyoruz. Şimdi tabii maçların özel bir yeri var. Bununla ilgili olarak bunun bir tarafı biziz. Diğer tarafında federasyon var, kulüpler, seyirciler var. Seyirciler maça gelmeyecek ama seyircilerin kontrolü de var" dedi.

Maçları stadyum dışında izleyecek vatandaşlar için de özel önlemler alacaklarını ifade eden Servet Yılmaz, şunları söyledi:

"Ankara'da biz seyirci grupları ve kulüplerle yakın temastayız. Sağ olsunlar bizden bir şey saklamıyorlar, biz de onlara açık davranıyoruz. Mesafe kuralına kesinlikle uyacaklar. Şu anda kahvehaneler filan açık değil ama açık alanlarda seyredebilecekleri yerler ile ilgili daha sonra İçişleri Bakanlığımız yeni bir genelge yayınlar, şuralarda şu şartlarda seyredilebilir derse, oralarda da kurallara uyulmasını sağlayacağız."

Yılmaz, görev alacak emniyet personelinin de müsabakalardan iki gün önce koronavirüs testine tabi tutulacağını kaydetti.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz