Futbol

Antrenmanda göreve son vermek örf ve adetlerimize uymadı!

25 Eylül 2013 Çarşamba 11:55 - Son Güncelleme 25 Eylül 2013 Çarşamba 12:01

Galatasaray Kulübü'nde bir önceki dönem başkan Ünal Aysal'ın ikinci başkanlığını üstlenen eski yönetim kurulu üyesi Ali Dürüst, teknik direktör Fatih Terim'in görevinden alınmasını, zamanlama ve şekil olarak yadırgadığını söyledi.

Ali Dürüst, teknik direktör konusunun yönetimin yetkisinde olduğunu belirterek, "Yönetim istediği insanla çalışır, istediği insanla da çalışmaz. Ancak Fatih Terim'in sözleşmesinin feshedilmesi kararı alınmasını, zamanlama ve şekil olarak yadırgadım" dedi.

Sarı-kırmızılı yönetimin Galatasaray değerlerinden bahsettiğine dikkati çeken Dürüst, "Hem Galatasaray'ın değerlerinden bahsedip hem de Fatih Terim'in görevine antrenmandayken son vermek örf ve adetlerimize uymadı. Yönetim istediği profesyonelle çalışır veya çalışmaz, bu onların takdiridir. Fatih Terim'le geride kalan 2 sezonda çalışıldı ve başarılı olundu. Son iki ayda ne değişti. Bence hem zamanlama hem de şekil olarak doğru olmamıştır" diye konuştu.

"Biz olası problemleri kulübe zarar gelmeden önlemeye çalıştık"

Ali Dürüst, yönetimde olduğu dönemde olası sorunların önüne geçtiklerini de dile getirirek, şunları söyledi:

"Bir kulübü yönetirken, zaman zaman kendi kişisel hırslarınızdan arınıp, idare etmeniz lazım. Genel kurulun yönetim kuruluna yüklediği görev budur. Geçmiş dönemde hep böyle görev yaptık. Biz olası problemleri kulübe zarar gelmeden önlemeye çalıştık. Geçtiğimiz iki sezonda kulübü fedakarlıklarda bulunarak, egolarımızın altında ezilmeden idare ettik. Galatasaray adına da çok önemli iki sene geçirdik. Sonuçta yetki yönetim kurulunun."

Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında iletişim sorunu olduğu ve geçmişte bu görevi Abdurrahim Albayrak ve kendisinin üstlendiği yorumlarına da değinen Dürüst, "Bence böyle düşünmemek lazım. Galatasaray çok büyük bir kurum, Fatih Terim de iyi bir profesyonel. Başkan ile Aysal arasında iletişim kurmak için kimseye ihtiyaç yok. Zaten Başkanımız da bu ihtiyacı görmediği için seçime gidip yönetimde değişiklik yaptı. Eğer Galatasaray Kulübü Başkanı bir çalışanıyla görüşmek isterse, çağırır ve görüşür" ifadelerini kullandı.

 "Yetki ve sorumluluk onların"

Galatasaray yönetiminin kendi açısından bir sorun gördüğünü ve Fatih Terim'le çalışmama yoluna gittiğini söyleyen Dürüst, "Yetki de onların, sorumluluk da onların, Galatasaray büyük bir camiadır ve kişilere bağlı değildir. Hepimiz gelip geçiciyiz, emanetçiyiz. Elimizden geldiğinin en iyisini yaparak çalışmış ve zamanı geldiğinde görevi bırakmışızdır. Hep böyle olmuştur. Mutlaka bu günlerde atlatılır. Kimse karamsarlığa kapılmasın" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz