Futbol

Antrenörler, VAR'ı masaya yatırdı

10 Kasım 2018 Cumartesi 21:33 - Son Güncelleme 11 Kasım 2018 Pazar 01:05

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği TÜFAD’ın ev sahipliğinde düzenlenen 39. Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği (AEFCA) Sempozyumu sona erdi. Antalya’daki etkinliğin son gününde Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile futbolda alt yapının gelişimi konuları ele alındı. 

Antalya’da 39’uncusu düzenlenen Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği Sempozyumu’nun son günü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Günün ilk bölümünde geçen sezon İtalya’da uygulamaya geçilen Video Yardımcı Hakem Sisteminin sonuçları masaya yatırıldı

İtalya Futbol Federasyonu’ndan hakem Michael Fabbri, geçen sezon 2 bin 23 kez sisteme başvurulduğunu ve 118 hatalı kararın düzeltildiğini söyledi. Fabbri, minimum müdahale maksimum fayda temelinde kullanılan sistemin çok açık ve net hatalarda devreye girdiğini belirtti. 

VAR sisteminin ardından Almanya, İngiltere ve Hırvatistan’dan gelen altyapı antrenörleri ülkelerindeki futbolcu yetiştirme uygulamalarını dinleyicilere aktardı.

Son olarak da eski milli futbolcular Ergün Pembe ve Hamit Altıntop konuk olarak sempozyumda yer aldı.

Penbe, 2002 FIFA Dünya Kupasında elde edilen üçüncülükte yaşananları dile getirirken Hamit Altıntop da 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finale kadar gidilen süreci anlattı.

70 ülkeden 150 antrenör ve yöneticiyi ağırlayan sempozyum kapanış töreni ile sona erdi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz