Futbol

Aslan'ın tahtı tehlikede!

15 Mart 2015 Pazar 00:25 - Son Güncelleme 15 Mart 2015 Pazar 01:47

Son 2 lig maçında 5 puan kaybeden G.Saray'ın liderlik koltuğu tehlikeye girdi.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında İstanbul Başakşehir'i konuk eden Galatasaray, 2-0 öne geçtiği karşılaşmayı son bölümde yediği gollerle 2-2 beraberlikle tamamlayarak, çok önemli 2 puan kaybetti.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Selçuk İnan'la, 49. dakikasında da Umut Bulut'la rakip fileleri havalandıran sarı-kırmızılılar, 79. dakikada Mehmet Batdal'ın, 85. dakikada da Enver Cenk Şahin'in gollerine engel olamayınca, 2-2'lik skora razı oldu. Bu sonuçla son 2 lig maçında 5 puan kaybeden G.Saray, liderlik koltuğunu tehlikeye soktu.

Geride kalan haftada Fenerbahçe derbisini kaybederek şampiyonluk yarışında elindeki puan avantajını yitiren sarı-kırmızılı ekip, İstanbul Başakşehir karşısında da 2 puan kaybederek, son 2 maçında 5 puandan oldu.

Sezonun ilk yarısında rakibine deplasmanda 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olan "Cim Bom", Türk Telekom Arena'da da istediği sonuca ulaşamadı.

Liderlik koltuğu sallanıyor

Galatasaray'ın son 2 lig maçında kaybettiği 5 puan, liderlik koltuğunu da tehlikeyi soktu.

Haftaya 51 puanla başlayan ve averajla Beşiktaş'ın önünde lider durumda bulunan sarı-kırmızılı takım, hem siyah-beyazlı takıma karşı hem de 1 puan önünde yer aldığı Fenerbahçe'ye karşı avantaj yitirdi. İstanbul Başakşehir karşısında aldığı beraberlikle puanını 52'ye çıkaran Galatasaray, liderliğini sürdürmek için rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Uzatma dakikalarında ortam gerildi

Karşılaşmanın uzatma bölümünde Galatasaray'ın atağa çıktığı sırada İstanbul Başakşehir teknik heyetinin olduğu bölümden sahaya bir topun girmesi üzerine, ortam bir anda gerildi.

Bu sırada topu ayağında bulunduran Chedjou, oldukça sinirlenerek konuk ekip yedek kulübesine yürürken, konuk ekibin yardımcı antrenörü Erol Bulut'la tartışma yaşadı. Galatasaray yedek kulübesindekilerin de o bölgeye gelmesiyle tansiyon daha da yükselirken, araya girenler ortamın sakinleşmesini sağladı.

Sabri ikinci yarı oynamadı

Galatasaray'da Selçuk İnan'ın attığı golde pası veren isim olan Sabri Sarıoğlu, ikinci yarıda oynamadı.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, müsabakanın ikinci yarısına başlarken Sabri Sarıoğlu'nu kenara alıp, oyuna Tarık Çamdal'ı sürdü.

Mossoro yerde kaldı, Galatasaray 2. golü attı

Karşılaşmanın 49. dakikasında gelişen İstanbul Başakşehir atağında lacivert-turunculu oyuncu Mossoro, Galatasaray ceza sahası içinde yerde kalırken, hemen ardından atağa kalkan sarı-kırmızılılar, Umut Bulut'la ikinci golü attı.

Ceza sahası içinde yerden kalkamayan Mossoro'ya Galatasaray kalecisi Muslera müdahalede bulunurken, rakip oyuncunun sakatlandığını fark etmeyen Galatasaray takımı hızlı hücuma çıkarak skoru 2-0 yaptı.

Golün ardından konuk ekip oyuncuları hakem Bülent Yıldırım'a itirazda bulundu. Gol sonrası yerden kalkan Mossoro da hakem Yıldırım'a tepki gösterdi ve bu nedenle sarı kart gördü.

Öte yandan, maçın 72. dakikasında Selçuk İnan'ın sakatlık yaşadığı pozisyonda ise bu kez İstanbul Başakşehir takımı oyuna devam etti ve Galatasaray kalesinde önemli bir tehlike yarattı.

Yasin Öztekin oyundan alınmasına üzüldü

İstanbul Başakşehir karşısında Galatasaray'ın etkili isimlerinden olan Yasin Öztekin, 66. dakikada oyundan alınması sonrası üzüntü yaşadı.

Rakip kalede gole çok yaklaştığı bir pozisyonun ardından oyuncu değişikliği tabelasında numarasını gören Yasin, takım arkadaşlarının moralini bozmaması yönündeki desteğiyle yavaş bir şekilde saha kenarına gelirken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na önce sarılıp sonra da kısa bir süre sohbet etti.

Mehmet Batdal 2 dakikada golü buldu

İstanbul Başakşehir'in ilk golünü atan isim olan Mehmet Batdal, oyuna girdikten 2 dakika sonra golle buluştu.

Maçın 77. dakikasında Mossoro'nun yerine maça dahil olan Mehmet Batdal, 79. dakikada Galatasaray filelerini havalandırarak skoru 2-1 yaptı.

Maçı 26 bin 500 taraftar izledi

Galatasaray-İstanbul Başakşehir maçını tribünlerde 26 bin 500 taraftar izledi.

Yapılan açıklamada, karşılaşmayı Türk Telekom Arena'da izleyen taraftar sayısının 26 bin 500 olduğu kaydedildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz