Futbol

"Aslolan liglerin tamamlanması"

25 Nisan 2020 Cumartesi 11:02 - Son Güncelleme 25 Nisan 2020 Cumartesi 11:08

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, koronavirüs salgını nedeniyle sporda planlanan uygulamaları, amatör branşların kapatılması tartışmalarını ve federasyonların olağan genel kurullarına ilişkin süreci değerlendirdi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, liglerin akıbetinin ne olacağına ilişkin soruya, "Öncelik ligleri tamamlamak. Farkındaysanız ligler böyle tescil olsun ya da oynanmasın yönündeki yaklaşımlar sönümlendi. Neden; UEFA'nın bu tavrından sonra. Türkiye Futbol Federasyonu da UEFA'nın, FIFA'nın üyesi bir kuruluş. Aslolan liglerin tamamlanması virüs izin verirse. Her taktik değişebilir; hücumdan savunmaya, alan savunmasından adam adamaya farklı argümanlar sahaya konulabilir" yanıtını verdi.

"81 ilde psikologlarımız fizyoterapistlerimiz, diyetisyenlerimiz çalışıyorlar"

Koronavirüs sürecinde insanların psikolojilerinin etkilendiğine dikkat çeken Baykan, "81 ilde psikologlarımız, fizyoterapistlerimiz, diyetisyenlerimiz çalışıyorlar. Hem personelimiz için hem sporcularımız için bu dönemde beslenme önemli. Herkesin, az çok sizin de bizim de kameraman arkadaşımızın da bu ortamda psikolojilerimizde bir miktar sıkıntı var" diye konuştu.

Genel Müdür Mehmet Baykan, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan kulüplerin amatör branşları kapatması gerektiği yönündeki görüşlere karşı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben bunun uygulanacağını zannetmiyorum. Maddi gerçekliğine bakarsak biliyorsunuz kulüplerimizin ödediği stopajlarda amatör branşlara bir iade söz konusu. Bu iade şekli ile alakalı kanuni bir düzenleme oldu. Yönetmeliğini çalışıyoruz, kısa zamanda yayınlanacak. Özelikle bu noktada bu iadeden Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Konyaspor, Göztepe; özellikle futbol branşında faaliyet gösterip, basketbol, futbol üst segment ya da üst rakamlarda stopaj ödeyen kulüplerimiz rahatlıkla hem futbol altyapılarına hem futbol dışı branşlarını sübvanse edebilecek bir gelire sahipler. Uygulanabilir değil; kulüplerimizin de bu noktada kesin bir tavır sergileyeceklerini ben çok zannetmiyorum.

Olimpiyat var önümüzde; kulüplerimizin bünyesinde olimpik sporcularımız var. Dolayısıyla bugünün hengâmesinde bunlar konuşulabilir. Biz zaten her yıl amatör kulüplerimize karınca kararınca bütçemiz ölçüsünde destekte bulunuyoruz. Bu destekler bu döneminde şartlarını göz önünde bulundurarak artarak mutlaka devam edecektir."

"Her ilimizde Tarihi Spor Fotoğrafları sergileri açacağız"

Yeni bir proje hazırladıklarının bilgisini veren Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Şehirlerimizin eski spor fotoğrafları konusunda il müdürlerimizle konuştuk ve çok güzel bir fikir çıktı ortaya. Tahmin ediyorum sonbaharda Amatör Spor Haftası'nda her ilimizde 'Tarihi Spor Fotoğrafları' sergileri açacağız. Sonra bu fotoğraflardan seçilenlerle Ankara'ya da İstanbul'da bir sergi açacağız ve kitaplaştırma noktasında tarihe not düşme noktasına gideceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: DHA 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz