Futbol

Avcı maçı ve arbedeyi yorumladı

14 Mart 2015 Cumartesi 22:48 - Son Güncelleme 15 Mart 2015 Pazar 01:49

Avcı, 2-0'dan 2-2 getirdikleri G.Saray maçını ve yaşanan gerilimi değerlendirdi.

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray'la 2-2 berabere kaldıkları maçtaki planlarının tuttuğunu söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, oyunun ilk 20 dakikasında rakip baskısını kırmayı, ardından oyuna ortak olmayı ve üstün duruma geçmeyi planladıklarını kaydederek, "Oyuna ortak olacağımızı biliyorduk. Yaptığımız hamleler doğru cevap verdi. Skoru 2-2'ye getirdik, kazanabilirdik de... Rakibin hedefi farklı, bizim hedefimiz farklı. Onlar stresli, biz öz güvenliyiz. Kaybedebilir veya kazanabilirdik. Burada aldığımız sonuçtan memnunuz" diye konuştu.

"Penaltı dediler"

İkinci yarının başında golü yedikleri ve 2-0 geriye düştükleri pozisyonun öncesinde tartışmalı bir karar olduğunu söyleyen Avcı, "Yediğimiz golün öncesindeki pozisyonda penaltı olup olmadığını sordurdum. Penaltı olduğunu söylediler. Dönen topta ise golü yedik" ifadelerini kullandı.

"Tartışmalar tatlıya bağlandı"

Abdullah Avcı, maçın son dakikalarında Galatasaraylı oyuncu Chedjou ile yardımcı antrenörü Erol Bulut arasında yaşanan ve sonrasında tünelde de devam eden gerginliğe değinirken, şunları söyledi:

"Kameralar çekmiştir. Özellikle bu şekilde hiçbir zaman konuşmam ama büyük takımlara fazla dokunmayacaksın. Skor 2-0'dan 2-2'ye geldiğinde insanın canı yanabiliyor. Tartışmalar kısa sürdü ve tatlıya bağlandı. Tünelde de kısa süreli tartışmalar oldu. Ben, Abdurrahim Albayrak ve güvenlik araya girdi, yatıştırdık."

Gerginliğin başlamasına neden olan topun kendi yedek kulübesinden neden sahaya atıldığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine Avcı, "Arkamdaydı. Böyle bir şey olduysa cevabını veririm. Ben fair-play'e dikkat eden, fair-play ödülü kazanmış biriyim. Sonrasında böyle bir tepki de olmamalı, soyunma odası yolunda böyle devam etmemeli. Yaşananlar oyuncular arasında klasik olan şeyler. Bunlar maç içinde de olabiliyor. Aslında olmaması gerekiyor" diye konuştu.

Yalçın Ayhan: "Maalesef bir puanla yetindik"

İstanbul Başakşehirli futbolcu Yalçın Ayhan ise Galatasaray ile 2-2 berabere biten maçta önemli fırsatlar yakaladıklarını ancak bir puanla yetinmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Maçtan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan tecrübeli futbolcu, Türk Telekom Arena'ya puan için geldiklerini dile getirerek, "Zaten oyun stratejimiz de bugün ona yönelikti. 2-0 geriye düştük ama kopmadık. Maçı çevirmeyi umuyorduk. Galatasaray gibi önemli bir takım karşısında deplasmanda fırsatlar yakaladık ama maalesef bir puanla yetindik. Her iki takımı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

Maçın son bölümünde yaşanan ve stat koridorlarına da taşınan gerginlikle ilgili soru üzerine Yalçın, "Biz sahada taraftarlarımızı selamlarken içeride kargaşa olmuş. Geldiğimizde ortalık sakinleşmişti. Bunlar tasvip etmediğimiz şeyler. Bunlar yakışmıyor. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu bilmiyorum ama bu tarz durumlardan uzak kalmamız lazım. Zaten taraftarlar maça bu sezon gerektiği kadar özen göstermiyor bir de bu tarz davranışlarla biz onları uzak tutarsak hiçbir anlamı kalmaz" değerlendirmesinde bulundu.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz