Futbol

Avrupa'dan men yok!

06 Mayıs 2014 Salı 11:06 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2014 Salı 15:07

UEFA, Türk takımlarını da yakından ilgilendiren konuda karara vardı.

UEFA, Galatasaray, Bursaspor ve Trabzonspor'u da yakından ilgilendiren Finansal Fair Play kurallarının ihlal edilmesi ile ilgili karara vardı.

Futbolun Avrupa'daki patronunun, aralarında Manchester City ile Paris Saint Germain gibi dev bütçeli kulüplerin de bulunduğu soruşturulan kulüplere Avrupa kupalarından men cezası vermedi. UEFA "transfer yasağı" da koymadı.

Bunun yerine UEFA'nın "transfer kısıtlaması" ya da "kadro sınırlaması" olarak tanımlanabilecek yaptırımlar ve para cezası uyguladı. 

Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre Paris Saint Germain, 60 milyon avro para cezası aldı. Bunun yanında transfer sınırlaması yaptırımı uygulanacak PSG, her yeni transferi için bir oyuncusunu satmak zorunda kalacak. Fransız temsilcisi ayrıca bir oyuncu için en fazla 60 milyon avro harcayabilecek.

UEFA ayrıca, Paris Saint Germain'e Avrupa kupalarına katılırken oyuncu sayısında da sınırlama getirdi. Normal şartlarda takımlar kupalara 25 oyuncu ile katılıyor. PSG'nin kadrosunda ise 21 oyuncu bulunacak. Bunların sekizinin de altyapıdan olması şartı getirildi.

Benzer cezalar Manchester City için de uygulanacak. İngiliz ekibine 50 milyon pound ceza verildi ve Şampiyonlar Ligi'nde sekizi altyapıdan 21 oyuncu sınırı getirildi. 

Bilindiği gibi UEFA Finansal Fair Play kurallarının ihlalini soruştururken 76 kulüpten ek bilgi istemiş ve bunların 9 tanesi hakkında inceleme sürecinin devamına karar vermişti. Bu 9 kulübe bazı yaptırımlar önerilmişti.

Kulüplerin önerilen cezaları kabul etmemesi halinde hem daha ağır cezalarla karşılaşması ihtimali bulunuyor. Anlaşmaya yanaşmayan kulüplerin cezalara itiraz hakkı da olmayacak.

Finansal Fair Play kurallarının ihlali ile ilgili yaptırımların çok sert olmamasına Manchester City ile PSG'nin Katarlı ve Dubaili sahiplerinin özellikle UEFA Başkanı Michel Platini nezdinde yürüttüğü lobi faaliyetinin etkili olduğu iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz