Futbol

"Ayakkabılarını eskitemeyen çocuklar için"

12 Eylül 2019 Perşembe 11:18 - Son Güncelleme 12 Eylül 2019 Perşembe 13:58

Spor kulüpleri, DMD hastalığına farkındalık oluşturmak adına sosyal medyada bir proje başlattı. Sakaryaspor'un çağrısıyla başlayan projeye son olarak İspanyol ekibi Sevilla destek verdi.

Spor kulüpleri, DMD hastalığına farkındalık oluşturmak için sosyal medyada paylaşımlarına devam ediyor...

Kulüpler, "Ayakkabılarını eskitemeyen her çocuk için" parolasıyla futbol ayakkabılarını çıkaran sporcuların fotoğrafını paylaşarak, diğer ekiplere projeye dahil olmaları için çağrıda bulunuyor.

#ShoesForDMD etiketiyle sosyal medyada yer bulan proje, Sakaryaspor kulübü tarafından başlatıldı.

Yeşil siyahlı kulüp, DMD hastası bir çocuğu tesislerde ağırlayarak, örnek davranış sergiledi.

Sakaryaspor, sosyal sorumluluk kapsamında Göztepe'yi projeye davet etti, ardından da zincir, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş ile devam etti.

DMD hastalığına yakalanan bir çocuğu ağırlayan ağırlayan Beşiktaş da, Trabzonspor'a projeye dahil olması için çağrı yaptı.

Trabzonspor, İstikbal Mobilya Kayserispor'u, sarı kırmızılılar, BtcTürk Yeni Malatyaspor'u onlar da Galatasaray'ı davet etti. 

Galatasaray'da Falcao, Donk, Seri ve Adem Büyük, DMD hastalığına farkındalık yaratmak adına futbol ayakkabılarını çıkardı.

Sarı kırmızılılar projeyi Avrupa'ya taşıyarak Sevilla'ya çağrıda bulundu, İspanyol ekibi de Schalke 04'ü projeye çağırdı. 



DMD hastalığı nedir? 

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalıkları arasında en sık karşılaşılan hastalıktır. Sadece erkek çocuklarda görülen bir hastalıktır.

Bu hastalıkta kas fonksiyonu için gerekli olan temel bir proteinin eksiktir. Bu proteinin yokluğunda kaslar giderek zayıflar, kas dokusunun yerini yağ dokusu alır.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz