Futbol

Aykut Kocaman'dan değenlendirme

22 Ağustos 2021 Pazar 22:55 - Son Güncelleme 22 Ağustos 2021 Pazar 23:02  |  Kaynak : İHA

Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Konyaspor’a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından açıklamalarda bulundu. Kocaman, "Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olma hali öyle oluyor herhalde" dedi

Aykut Kocaman, "İlk hafta sonuçlarından sonra bizim açımızdan özellikle sezonu güçlü bir şekilde kapatmıştık, esas amacımız yeni sezona başlarken de bunu önce devam ettirmek, kuvvetli takım görüntüsünü devam ettirmekti. İlk maçımız bu anlamda yakın gözükse de maçı kaybettik.

Konya’ya gelirken de durumu çevirmek, yön arama halindeydik. Konyaspor da Sivas deplasmanından galibiyetle dönmüştü. Morali, özgüveni yüksek, sadece son maçtan değil, genel olarak zaten birbirini tamamlayan, güçlü, enerjisi yüksek bir grup. Dolayısıyla işimizi zorlaştıran faktörlerdi.

Maçın ilk yarısı top daha fazla bizdeydi, atak üstünlüğü, kaleye gelme, bariz pozisyonlar olmasa da Konyaspor’daydı. Maçın 30-35 dakikası böyle geçti. Bu dakikadan sonra topla olan üstünlüğümüzü biraz daha hissettirmeye başladık. Meyvesini verdi, belki berabere bitebilecek devre bizim üstünlüğümüzle sonuçlandı.

Devre arasında oyuncularıma da söylediğim şey, maçın böyle gitme ihtimali çok gözükmüyordu. Konyaspor’un skorun değişmesinden doğacak o enerjisi ile beraber oyunu bizim kalemize doğru çevirebileceğini hissederek, eğer istediğimizi yapamazsak ancak düşüncelerimin ikinci bölümü gerçekleşti.

Hemen ilk 10 dakikada top kayıplarımızın artması ve o yüksek enerjisine karşılık veremememiz ve kalemize gelen golle sonuçlandı. Sonra kontrolü tekrar ele aldık, daha fazla rakip kaleye gitmeye başladık. Skoru kendi lehimize çevirmek için çabamız daha fazla arttı. Bunlar net pozisyonlara dönmese de kalenin etrafında daha fazla var olmaya başladık. Maçın artık böyle bitmesi beklenirken, Konyaspor’un beraberlik düşündüğü anlarda, Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olma hali öyle oluyor herhalde.

Hızlı bir atakta gelen top tam böyle Konyaspor’un ne yapacağını tarif ettiğimiz bir gol oldu, söyleyecek çok fazla bir şey yok” dedi.

Konyaspor cephesi

Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, çok sevinçli, aynı zamanda da gururlu olduklarını kaydetti.

Kötü bir zamanda 1-0 yenik duruma düştüklerini dile getiren Ersan Parlatan, “Çok kötü bir zamanda gol yedik. Devre arasına yakın bir zamanda böyle soyunma odasına gelmek kolay değil. Oyuncuları motive edip, ikinci devre inanmalarını, koca bir 45 dakika olduğunu ve bir şekilde sonuçların değişebileceğini aktardık. İlk devre istediğimiz oyunu sergileyemedik. Ama yine de dengeli bir oyun vardı. Ceza sahası girişimlerimiz oldu. Ama genel anlamda topun gerisinde bekleyen, geçiş hücumu ile etkili olmaya çalışan bir görüntü sergiledik” dedi.

İkinci devre skor dezavantajından dolayı riskler aldıklarını ifade eden Parlatan, “Oyuncularımıza daha çok önde baskı yaparak rakibin oyun kurulumunu bozarak top kazanmak istedik. Neticesinde çok farklı bir görüntü vardı sahada Konyaspor adına. Endri Çekiçi’nin mükemmel golüyle skoru dengeledik. Bundan sonra kazanmak için oynadık. Zaman zaman topun arkasında beklesek de hamlelerimiz tamamen kazanmak adınaydı. 87. dakikada Sokol’un kafa vuruşu bize galibiyeti getirdi. Gerçekten önemli bir galibiyet aldık. Çünkü 1-0 yenik duruma düştük. Bunu bu sezon hazırlık döneminde hiç yaşamadık. Takımın reaksiyon göstermesi, bir şekilde geri dönebilmesi takım adına iyi bir hava olduğunun göstergesi. Bütün camiamız, yönetimimiz, oyuncularımız, teknik ekibimiz kenetlenmemiz lazım. Ancak bu şekilde başarılı olabiliriz. O yüzden de bu akşam bizim için güzel bir akşam oldu” diye konuştu.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz