Futbol

"Aykut'un döneceğini düşünmüyorum"

14 Ağustos 2016 Pazar 11:23 - Son Güncelleme 14 Ağustos 2016 Pazar 12:41

Ali Şen, sarı-lacivertli kulübün gündemindeki konuları değerlendirdi.

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Vitor Pereira ile yollarını ayırması beklenen sarı-lacivertli futbol takımının başına yerli bir teknik direktör getirilmesinin en doğru karar olacağını söyledi.

Ali Şen, sarı-lacivertli kulübün gündemindeki konuları değerlendirdi. Pereira'yla yollarını ayırmak üzere olan sarı-lacivertlilerin yerli teknik direktöre yönelmesini tavsiye eden Şen, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki antrenörlerin bugün bilmediği, yabancı antrenörlerin bildiği hiçbir şey kalmadı. İşini seven, kendini futbola veren Türk antrenörler bu işi rahatça yapabilir. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü bizim eski futbolculardan da olabilir. Mesela Yılmaz Vural. Yılmaz'ı Fenerbahçe denese ne kaybeder? Ya da Müjdat Yetkiner... Kendisi bugüne kadar rekor sayıda Fenerbahçe forması giydi. Deneyimli bir isim. Ümit Özat da yapabilir bu işi. Yabancı antrenöre gitmeye gerek yok."

- "Aykut'un döneceğini düşünmüyorum"

Ali Şen, Fenerbahçe'yi 2010-2011 sezonunda şampiyonluğa taşıyan Aykut Kocaman'ın sarı-lacivertlilere döneceğine inanmadığını dile getirdi.

Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında adı geçen Atiker Konyaspor'un deneyimli teknik direktörü Kocaman için Şen, "Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı ama Aykut'u iyi tanıyorum ve bu aşamada geri döneceğini düşünmüyorum." dedi.

Sarı-lacivertlilerin yabancı teknik direktöre yönelmesi durumunda bunun Jose Mourinho kariyerinde olması gerektiğini vurgulayan Şen, "İlle de yabancı antrenöre gideceksiniz, o zaman Fenerbahçe'nin büyüklüğüyle orantılı bir antrenöre gideceksiniz. Ya Mourinho tipinde yabancı bir antrenör getirmeliler ya da bu işi ikinci sınıf Avrupalı antrenörlerden daha iyi yapabilecek bir Türk antrenöre bırakmalılar. Bunu yönetime şiddetle tavsiye ediyorum."

Pereira'nın başarısız olacağını en başından beri bildiğini anlatan sarı-lacivertli kulübün eski başkanı, "Bunu bilmek için de çok fazla tecrübeye sahip olmaya bile gerek yoktu. Fenerbahçe'yi ayağa kaldıracak ille de bir yabancı antrenör istiyorsanız, o zaman bir Alman antrenör tavsiye ederim. Örneğin Schaff gibi. Almanların futbol anlayışı, futbolcuları diri tutmak, fiziki performanslarını yüksek tutmaktır. Bu açıdan Fenerbahçe için iyi olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

- "Yabancı transferler ikinci sınıf"

Fenerbahçe'nin bu sezon kadroda yer alan yabancı futbolcularını da değerlendiren Ali Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anki yabancı transferlerin ikinci sınıf olduğunu düşünüyorum. Hiçbiri denge bozacak adam değil. Şu anda Fenerbahçe'de oynayan en iyi yabancı oyuncu bence Simon Kjaer. Yeni bir oyuncu olmasına rağmen, kaptanlık bandını taktı. Bu kadar başarılı olmasını beklemiyordum ama oldu. Kişiliğini de çok iyi oturttu. Lider bir futbolcu. Robin van Persie'nin üzerinde ise bu sezon çok büyük sorumluluk var. Geçen seneki başarısızlığının sorumlusu olarak Pereira'yı göstermişti. Şimdi Pereira gitti. Van Persie Türkiye ligini de öğrendi. Sığınacağı bir kapı kalmadı. Önünde artık hiçbir engel kalmadı. Başkan onu çok destekledi ve büyük imkanlar verdi. Şimdi hem başkana hem tribünlere karşı sorumlu Van Persie. Bize, kendisine ödenen büyük paraların karşılığını ödesin. Hiç kaytarma yok. İyi futbolcu olduğunu biliyorum. Çalışsın ve bunu ortaya koysun Van Persie. Bu sezon, en az 30 gol atmalı Van Persie, yoksa başarısız olmuş sayılır."

Ali Şen, yeni sezonda Spor Toto Süper Lig'de 60 civarında puan toplayan takımın şampiyon olabileceğini de savundu.

- "Aziz Yıldırım, taraftarla eski sıcaklığı bulmalı"

Tecrübeli futbol adamı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın taraftarlarla sıcak bir diyaloğu yeniden kurması gerektiğini vurguladı.

Aziz Yıldırım'ın 18 yıldır başkanlık koltuğunda oturduğunu anımsatan Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Artık her şeyi öğrendi. Yönetim kurulunda da genç ve aklı başında, dürüst, belki toplumun tanımadığı ama başarılı insanlar var. Aziz Yıldırım'ın tecrübesi ve yönetimdeki diğer kişilerin bilgili çalışması bizi düz yola götürecek. Fenerbahçe'den bu konuda hiç endişem yok ancak Fenerbahçe'deki en önemli faktör taraftardır. Fenerbahçe'nin başkanı taraftarla her zaman bir ve tek vücut olmalı. Başkan ve tribünler birbirine ters düşerse, o zaman, bunun bir an evvel başkan tarafından düzeltilmesi gerekir. Tavsiyem, Aziz Yıldırım tribünlerle zıtlaşmasın. 18 yıldır Fenerbahçe'de büyük işler yaptı. 18 yıldır bu görevleri yerine getiren Aziz Yıldırım, taraftarla eski sıcaklığını bulmalı. Kendisine bunu tavsiye ediyorum."

- "FETÖ, Fenerbahçe'yle uğraşamayacağını biliyordu"

Ali Şen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Fenerbahçe'yle uğraşmaya başladığı zaman amacına ulaşamayacağını anladığını dile getirdi.

Fenerbahçe'nin 25 milyon taraftara sahip çok büyük bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Şen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe hiçbir ülkeyle kıyaslayamayacağınız kadar güçlü bir sivil bir örgüttür. Fenerbahçe taraftarlarının teşkil ettiği birlik ve beraberlik, 1918 yılında işgal kuvvetleri takımıyla maç yapıp yendikleri zaman başladı. Bana daha önce sorarlardı, 'cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirir mi?' diye. Ben de demiştim, 'cemaat, Fenerbahçe'yi ele geçirmesi mümkün olmayan bir güçtür.' Çünkü Fenerbahçe'yi hiçbir gücün ele geçirmesi mümkün değildir. Dünyanın en büyük gücü Amerika Birleşik Devletleri'nin bile... Çünkü Fenerbahçe'nin sahibi bir kişi değil, 25 milyon kişidir. Herhangi bir gücün Fenerbahçe'yi sarsması, el koyması için 25 milyon taraftarın hepsini ele geçirmesi lazım, o da zaten mümkün değildir. Dolayısıyla hiçbir cemaat el koyamaz Fenerbahçe'ye. Fenerbahçe'ye savaş açan, 25 milyonluk bir devlete savaş açmış demektir. FETÖ de Fenerbahçe'yle uğraşmaya başladığı zaman, zaten bence en baştan bile ele geçiremeyeceğini, Fenerbahçe'yi sarsamayacağını biliyordu. Geldiğimiz bu aşamada da bütün Fenerbahçeliler bu kulübün bir üyesi olmaktan gururların ötesinde keyifli."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz