Futbol

Ba varsa gol yok!

19 Ekim 2015 Pazartesi 12:07 - Son Güncelleme 19 Ekim 2015 Pazartesi 12:39

Fenerbahçe, Ba'nın forma giydiği 416 dakika içinde kalesinde hiç gol görmedi.

Fenerbahçe, Senegalli futbolcusu Abdoulaye Ba'nın forma giydiği 416 dakika içinde kalesinde hiç gol görmedi.

Sezon başı Portekiz'in Porto takımından kiralık olarak kadroya dahil edilen Senegalli stoper, forma şansı bulduğu maçlarda gösterdiği performansla dikkati çekti.

Genel olarak Bruno Alves ile Simon Kjaer'in arkasında kalan ve bu futbolcuların sakat ya da cezalı olduğu maçlarda forma giyen Ba, geride kalan 14 maçın sadece 6'sında şans bulabildi.

Oynadığı 6 maçta toplam 416 dakika forma giyen Ba'nın sahada kaldığı sürede sarı-lacivertliler, kalesini gole kapattı.

Ba, bu 6 maçın 5'inde ilk 11'de forma giydi. Sadece UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic'le oynanan maça skor 2-2 devam ederken dahil olan başarılı stoper, 11 dakika sahada kaldı ve bu sürede İskoç ekibi gol bulamadı.

Ba'nın 90 dakika oynadığı maçlarda rakip gol atamadı

Fenerbahçe, Ba'nın 90 dakika sahada kaldığı maçlarda rakiplerine gol şansı tanımadı.

Senegalli futbolcu, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde ikişer kez ilk 11'de forma şansı buldu. Bu maçların tamamında sahada kalan Ba, takımının Eskişehirspor (2-0), Kayserispor (1-0) ve Atromitos'u (1-0 ve 3-0) gol yemeden yenmesinde önemli rol oynadı.

Ba, Süper Lig'de Antalyaspor maçında ise ilk 11'de sahaya çıkmasına rağmen sakatlığından dolayı sadece 45 dakika forma giydi. Ba oyundan çıktığı zaman 0-0'lık beraberlik olan maçta Fenerbahçe kalesinde gol görmesine rağmen sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Çift forvetle çıktı gol yemedi

Son 5 maçında kalesinde 12 gol gören Fenerbahçe, çift forvetli sistemle sahaya çıktığı Kayserispor maçında rakibine gol atma fırsatı tanımadı.

Teknik direktör Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Kasımpaşa deplasmanında takımını çift forvetle sahaya sürdü ve sarı-lacivertliler sahadan 1-0'lık skorla galip ayrıldı. Bu maçtan sonra ligde ve Avrupa'da oynanan 5 maçta da Pereira, sahaya takımını tek forvetle çıkardı.

Bu maçlarda kalesinde 12 gol görmesinin yanı sıra ikişer beraberlik ve yenilgi alan sarı-lacivertliler sadece bir kez kazanabildi.

Pereira, 5 maç aradan sonra forvetleri Jose Fernandao ile Robin van Persie'yi aynı anda sahaya sürdü ve hem Kayseri deplasmanında 3 puan aldı hem de haftalar sonra kalesinde gol görmedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz