Futbol

Bakambu transferiyle ilgili şok açıklama

04 Nisan 2016 Pazartesi 23:13 - Son Güncelleme 04 Nisan 2016 Pazartesi 20:31

Bursaspor Başkanı Ay, Bakambu’nun transferiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, sezon başı İspanyol ekibi Villarreal’e transfer olan eski oyuncuları Cedric Bakambu’nun satışı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakambu’nun transferinin açıklandığı gibi 7 milyon 500 bin Avro değil, 8 milyon 750 bin Avro olduğunu belirten Ay, "Ek protokol yapılmış ve Bursaspor’a ödenmesi gereken rakamın 1 milyon Avro’sunun Bakambu’ya verilmesi kararlaştırılmıştır" dedi.

Yeşil-beyazlı kulübün mali ve idari genel kurulu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Genel kurulun son bölümünde de söz alan Başkan Ali Ay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Recep Bölükbaşı yönetiminin, göreve geldiğinde bir önceki yönetim kurulu ile ilgili uluslararası bir şirkete denetleme yaptırdığını anımsatan Ay, şöyle devam etti:

"2014 yılında uluslararası denetim şirketinin raporunu gördüler. Niye zamanında paylaşmadılar. Niye o raporun üstünü örttüler. Şimdi kalkmış, 'Bizim de bildiklerimiz var.' diyorlar. O dönemde bir hata varsa, o gün konuşmadığınız için kulübe en büyük zararı siz verdiniz. Bizim raporumuzda yazanları anlatmaya kalksam, sabaha karşı buradan çıkarız. Bursaspor'a 5 kuruş zarar ettiriliyorsa, benim içinde olduğum yönetimde dahi olsa herkes hesabını vermek zorunda."

Ali Ay, raporda Villareal Kulübüne transfer olan Cedric Bakambu'nun transferiyle ilgili çarpıcı ifadeler bulunduğunun altını çizerek, Bursaspor'un bu transferden ciddi anlamda zarar gördüğünü söyledi.

"Bursaspor 6 milyon lira zarara uğramıştır"

İlk sözleşmede Bakambu'nun transfer bedelinin 8 milyon 750 bin avro olduğunu belirten Ay, 9 gün sonra anlaşmaya konan ek protokolle, Bursaspor'a ödenmesi gereken rakamın 1 milyon avroluk bölümünün oyuncuya verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Ali Ay, "Yani kulübümüz ile futbolcu arasında suni bir borç oluşturulmuş. Fesih sözleşmesine baktığımızda ise tazminat veya satıştan pay alacağına dair bir maddeye rastlanmamıştır. Ayrıca Bursaspor'a bu transferden gereksiz yere 673 bin liralık stopaj ödemesi yüklenmiştir. Yani Bursaspor'un kasasına 8 milyon 750 bin avro yerine, 6 milyon 842 milyon avro girmiştir. Bu transferden dolayı Bursaspor 6 milyon lira zarara uğramıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz