Futbol

Bakan Kılıç'tan Arda Turan açıklaması

04 Temmuz 2017 Salı 16:42 - Son Güncelleme 04 Temmuz 2017 Salı 16:53

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gazeteci Bilal Meşe ile yaşadığı olayla gündemden düşmeyen Arda Turan'ın yeniden milli takıma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Bakan Kılıç, Anadolu Ajansı'nın Spor Masası'nda gündemi değerlendirdi. Arda Turan ile ilgili A Milli Futbol Takımı'nda yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine Kılıç, şunları söyledi:

"Arda'yı Milli Takıma yeniden kazandırmamız lazım"

"Bununla ilgili yakın zamanda bazı açıklamalar yaptım ve aynı noktada duruyorum. Bu konuların mahremiyet çevresinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Prim konusunun bu kadar çok tartışılması doğru değil. Bu konuyu içeride halletmemiz gerekiyordu. Ülkemizi temsil eden kardeşlerimizin hepsi bunu milli duygularla, bayrağımız, İstiklal Marşımız için yapıyor. Önemli olan sistemin belirlenmesi. Sistem baştan belirlenecek ve buna göre hareket edilecek. Arda Turan, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli sporculardan biri. Türkiye'yi dünyanın en önemli takımlarından birinde temsil ediyor. Bir hata yapmıştır, yaptığı doğru değildir. Arda'yı da tanırım, yapmaması gerekirdi. Arda'yı A Milli Futbol Takımımızda, spor camiamızda nasıl tutarız, kazandırırız, onu düşünmemiz lazım."

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de aynı şekilde Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli spor insanlarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç, "Şu anda A Milli Futbol Takımımızın durumuna bakarsak grupta her şey olabilir ama biz oturmuşuz, ne konuşuyoruz. Dünya Şampiyonası'na gitmek için ne yapmamız gerektiğini konuşmalıyız. Bunlar kendi mecrasında, mahremiyetinde çözülmesi gereken konulardır. Herkes, tecrübesini bilgisini ortaya koyup, aklı selimle hareket etmeli ve konuyu kapatmalıyız. Bir daha da konuşmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Her şeyi konuşma merakımızdan vazgeçelim artık"

"Konuşmak, tartışmak herkesin çok hoşuna gidiyor" diyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımın bazıları bu noktada gönül koyuyor, biliyorum ama yine söyleyeceğim. 4-5 saat televizyonda, o bunu dedi, bu şunu dedi... Yurt dışından örnek vermeyi sevmem ama İngiltere'de programlar yarım saat, 45 dakika sürüyor. Hakemler şöyle yapmış, böyle yapmış... Video hakem uygulaması denemeleri yapıldı, gelecek. Bakalım ondan sonra ne konuşacağız. Her şeyi konuşma merakımızdan vazgeçelim artık. Konuşacak varsa sahada konuşsun. Futbolcular konuşsun, güzel, centilmence oynasınlar, tribünlere örnek olsunlar."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz