Futbol

Başakşehir 3 puan ile döndü

07 Mart 2020 Cumartesi 19:00 - Son Güncelleme 08 Mart 2020 Pazar 00:53

Süper Lig'de deplasmanda Göztepe'yi 3-0 yenerek üst üste 4. galibiyetini alan Medipol Başakşehir, 25. haftayı maç fazlasıyla lider tamamlamayı garantiledi. Turuncu-lacivertliler ekipte Demba Ba 1 gol ve 2 asitle maça damga vurdu.

Avrupa kupalarında yoluna devam eden tek Türk takımı olan Okan Buruk yönetimindeki Medipol Başakşehir, Süper Lig’de de fırtına gibi esiyor. Göztepe'yi deplasmanında 3-0 yenen turuncu-lacivertliler, galibiyet serisini 4'e çıkardı.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 40. dakikasında Senegalli Demba Ba, topu filelere göndererek ilk yarının skorunu belirledi: 0-1

İkinci yarıda bu kez sahneye Enzo Crivelli çıktı. 57. dakikada fileleri sarsan Fransız futbolcu, takımının ikinci golünü atarak farkı ikiye çıkardı: 0-2

Müsabakanın 83. dakikasında Epureanu, kırmızı kart gördü ve konuk Başakşehir maçın kalan dakikalarında 10 kişi mücadele etti. 

90+3'te İrfan Can Kahveci maçın skorunu ilan etti: 0-3

Bu sonuç ile Başakşehir, puanını 52'ye çıkardı ve maç fazlasıyla 25. haftayı lider tamamlamayı garantiledi. Göztepe ise bir maç eksik ile 34 puanda kaldı. 

Maça Demba Ba Damgaü vurdu

Mücadeleye Demba Ba, 2 asist ve 1 gol ile Demba Ba damga vurdu. Demba Ba, ligde 9. golüne ulaştı. Takımının ikinci golüne imza atan Enzo Crivelli, bu sezon 10. kez gol sevinci yaşadı. İrfan Can Kahveci ise 4. golünü attı.

İki takımdan birer futbolcu cezalı

Göztepe'den Soner Aydoğdu, gördüğü sarı kartla deplasmandaki Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştü.

Aynı zamanda ceza sınırında bulunan ve maç içinde sarı kart gören Medipol Başakşehir'den Alexandru Epureanu, oyunun son bölümünde gördüğü kırmızı kartla takımını eksik bıraktı.

Müsabakanın önemli anları.... 

Süper Lig'de Göztepe-Medipol Başakşehir maçının ilk yarısını konuk ekip 1-0 önde bitirdi.

Karşılaşmanın 6. dakikasında hızlı gelişen Göztepe atağında Castro'nun pasıyla topla buluştuktan sonra sol çaprazdan ceza sahasına giren Napoleoni'nin vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

16. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Edin Visca'nın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Mahmut Tekdemir ve Epureanu'nun dokunamadığı top doğrudan auta gitti.

27. dakikada sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içindeki Demba Ba'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

36. dakikada Napoleoni'nin pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Tripic'in güzel hareketlerle ilerledikten sonra attığı şutta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

GOL: 40. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan Visca'nın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Demba Ba, Borges'e rağmen bekletmeden yaptığı güzel vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1

Müsabakanın ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

53. dakikada sağ çapraz pozisyonda ceza alanı içinde topla buluşan Visca'nın şutunda kaleci Beto meşin yuvarlağı kontrol etti.

GOL: 57. dakikada Medipol Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Demba Ba, Aleksic'in aktardığı topu sağ çapraz pozisyonda kaleye yönelen Crivelli'ye verdi. Bu oyuncunun ceza sahası içinde topla buluşur buluşmaz yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2

83. dakikada Jerome'un yerde kaldığı pozisyonun ardından faul kararı veren hakem Ali Palabıyık, faulü yapan Epureanu'yu son adam olarak değerlendirdi ve oyuncuyu kırmızı kartla cezalandırdı.

85. dakikada Gassama'nın sağ kanattan yaptığı ortada Castro'nun kafa vuruşunda, kaleci Mert topu kornere uzaklaştırdı.

GOL: 90+3. dakikada sağ kanattan hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında İrfan Can Kahveci topla bir süre ilerledikten sonra ceza alanı içinde yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-3

Karşılaşma Medipol Başakşehir'in 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı. 

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Mustafa Sönmez

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Borges, Leo, Halil Akbunar (Dk. 60 Wilczek), Soner Aydoğdu, Castro, Serdar Gürler (Dk. 30 Tripic), Napoleoni (Dk. 79 Mossoro), Jerome

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Visca (Dk. 86 Ponck), Crivelli (Dk. 89 Mehmet Topal), Aleksic (Dk. 83 Berkay Özcan), Demba Ba

Goller: Dk. 40 Demba Ba, Dk. 57 Crivelli, Dk. 90+3 İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir)

Kırmızı kart: Dk. 83 Epureanu (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 16 Soner Aydoğdu (Göztepe), Dk. 42 Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir)

Kaynak: TRT SPOR, AA

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz