Futbol

Başakşehir'den Eskişehir'e gözdağı

05 Aralık 2014 Cuma 15:56 - Son Güncelleme 05 Aralık 2014 Cuma 16:55

Rotman:"Eskişehir'e 3 puan almak için gideceğiz", Can: "Dersimize iyi çalıştık."

İstanbul Başakşehirli futbolcular Rajko Rotman ve Can Arat, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda yapacakları Eskişehirspor maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Rotman ve Can, lacivert-turunculu takımın Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirdiği antrenmandan önce, 7 Aralık Pazar günü deplasmanda yapacakları Eskişehirspor maçı hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ligde her müsabakanın zorlu geçtiğini vurgulayan Rotman, "Her müsabakaya olduğu gibi Eskişehirspor maçına da aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. Eskişehir'e 3 puan almak için gideceğiz ve istediğimizi almak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Süper Lig'in çekişmeli ve rekabetin üst düzeyde yaşandığı bir lig olduğunu belirten Rotman, "Ligde çok büyük güç dengeleri yok. Her takım birbirini yenebilecek güçte" ifadesini kullandı.

Sloven futbolcu, henüz performans olarak istediği seviyeye gelemediğini aktararak, bunun için her gün çok sıkı bir şekilde çalıştığını söyledi.

Can Arat: "Dersimize iyi çalıştık"

İstanbul Başakşehir'in deneyimli savunma oyuncusu Can Arat ise nasıl bir takımla karşılaşacaklarını bildiklerini ve Eskişehir'e 3 puan hedefiyle gittiklerini söyledi.

Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Can, şöyle konuştu:

"Oynadığımız futbol ve hocamızın dediklerini sahaya yansıtmamız, bizi hedef takım olma yolunda ilerletiyor. Rakipler, büyük takımlara konsantre olur gibi bizim maça konsantre bir şekilde çıkıyor. Eskişehirspor, iyi şeyleri yapmaya çalışan bir takım. Biz nasıl bir takımla oynayacağımızın bilincindeyiz. Dersimize iyi çalıştık. Deplasmanda kaybetmemek de önemli ancak Eskişehir'den 3 puanla dönmeyi hedefliyoruz."

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın dediklerini çok iyi yaptıklarını anlatan deneyimli futbolcu, "Oyuncuların isimlerinde değişiklik olsa da sistem değişmiyor. Güzel bir oyun disiplinimiz ve arkadaşlarımız ile hocamızı çok büyük saygımız var. Bu birliktelik hocamızın dediklerini yapmamızı sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Can Arat, Türk futbolunda yaşanan stoper sıkıntısı hakkında ise, "Hocalarımız bizden oyuna girmemizi, ters toplar atmamızı istiyor ama altyapıda 'Aman oğlum sen stopersin, topu yanındakine ver, basit oyna' diyerek bizi kısıtladılar. Şimdi Barcelona ve Real Madrid'deki oyuncuların yaptığını yapmamız isteniyor. Yetenek konusunda sıkıntı yok ama altyapıda ne veriliyorsa o alınıyor. Altyapı oyuncularının biraz serbest bırakılması lazım" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz