Futbol

"Başarımızın sırrı takım savunması"

11 Ocak 2015 Pazar 11:50 - Son Güncelleme 11 Ocak 2015 Pazar 11:55

Başakşehir'in genç oyuncusu Cenk Şahin takımın durumunu değerlendirdi.

İstanbul Başakşehir'in genç futbolcusu Enver Cenk Şahin, takım savunmasını sahaya iyi yansıtarak Spor Toto Süper Lig'in ilk bölümünü başarılı bir noktada tamamladıklarını söyledi.

Enver Cenk Şahin, Antalya'nın Belek beldesindeki kampta yaptığı açıklamada, sezonun ilk bölümünü 4. sırada bitirdiklerini anımsattı. Teknik direktörün istediklerini sahaya iyi yansıttıklarını anlatan 20 yaşındaki Şahin, "Takım defansını sahaya çok iyi uyguladık. Ligin en önemli eksiği olan takım savunmasını sahaya çok iyi yansıtarak başarılı olduk. Bu performansımız ligi 4. sırada bitirmemizi sağladı" ifadelerini kullandı.

"Hocamız savunmanın önemini vurguluyor"

Spor Toto Süper Lig'de ilk 16 haftada sadece 8 gol yiyerek en az gol yiyen takım konumunda bulunduklarını hatırlatan Şahin, teknik direktörleri Abdullah Avcı'nın takım halinde yapılan savunmaya çok önem verdiğini vurguladı.

Şahin, Avcı'nın savunmadaki başarıda büyük rol oynadığına dikkati çekerek, "Hocamız sezon başından beri takım savunmasının önemini vurguluyor. Herkes iyi çalışıyor. Biz de çalıştıklarımızı sahaya iyi yansıtınca güzel sonuçlar ortaya çıkıyor" diye konuştu.

"Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak"

Süper Lig'in yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da iyi bir yerde olduklarını anlatan Şahin, Avrupa kupalarına katılmak istediklerini söyledi.

Şahin, iki kulvarda da başarılı olmak istediklerini kaydederek, şunları kaydetti:

"Hem kupa hem de lig bizim için çok önemli. Avrupa kupalarına katılacak dereceyi elde etmek istiyoruz. Kupada da gidebildiğimiz yere kadar gitmek ve başarılı olmayı hedefliyoruz. Sezon sonunda bir hedefimiz var. Avrupa vizesini almak istiyoruz. Bu doğrultuda gidersek istediğimizi alırız."

Gelecek sezondan itibaren değişecek yabancı futbolcu kuralına da değinen Enver Cenk Şahin, "Hocalarımız daha tecrübeli. Böyle bir karar aldıklarına göre bir bildikleri vardır. Umarım Türk futboluna fayda sağlar ve iyi olur" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz