Futbol

"Bazı şeyler futboldan daha önemlidir hayatta"

03 Kasım 2018 Cumartesi 00:42 - Son Güncelleme 03 Kasım 2018 Cumartesi 09:47

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'a konuk olduğu derbi maçta 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Andre Ayew, meydana gelen gerginliklerin futbolda yaşanabildiğini söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayew, "Tabii ki bu futbolun, özellikle de derbi maçların bir parçası. Bütün dünyanın izlediği bir maçta tabii ki biraz daha saygı olmasını bekliyoruz. Ryan Donk'un yaptığı hareketten dolayı çok mutlu olmadık ama artık geçti. Önümüzdeki maça bakmamız gerekiyor." diye konuştu.

Ayew, maç öncesi geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Fenerbahçeli taraftar Koray Şener'in üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Öncelikle takım olarak, Fenerbahçe ailesi olarak taraftarımızdan teknik ekibimize, futbolculara kadar büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Bunlar olduğu zaman, futbolun önüne geçiyor. Bu durumda da oyuna çok fazla yansıma yapmak kolay olmuyor. Çünkü hayatta bazı şeyler futboldan daha önemlidir. O da ailemizden biriydi, bizim bir taraftarımızdı. Fenerbahçe olarak ailesine baş sağlığı diliyoruz. Umarım bu süreçte güçlü olurlar. Her zaman bu süreci atlatmaları için onlara destek olacağız. Bu olay yüzünden maçı değerlendirmek zor."

Valbuena: "Zor bir dönemden geçtim"

Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, sarı-lacivertli taraftar Koray Şener'in hayatını kaybetmesi nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtti.

Çok uzun bir aradan sonra ilk 11'de olduğu için gerçekten mutluluk yaşadığını aktaran Valbuena, şunları söyledi:

"Zor bir dönemden geçtim. Yarışmacı ve futbola tutkun bir oyuncuyum. Takım arkadaşlarımı dışardan izlemek zordu ama ben profesyonelim ve kendimi hep hazır tutmaya çalıştım. Bugün arzulu bir şekilde sahaya çıktım. Önemli olan ben değil, takımdır. Takımımız bu akşam çok iyi bir görüntü sergiledi. Sıra dışı bir takım ruhu sergiledik. Devre arasında çok kötü bir haber aldık. Çok genç yaşta bir taraftarımızın vefat ettiğini duyduk. Çok üzüldük. Onu düşünerek de sahadaydık. Ailesine, yakınlarına, sevenlerine, kulübümüze başsağlığı dilemek istiyorum. Bu düşünceyle, taraftarımızın vefat haberiyle sahada mücadelemizi sonuna kadar devam ettirdik."

Valbuena, yedek kaldığı dönemde pes etmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya ise, "Ben hiçbirz aman pes etmem. Her zaman elimden gelenin en iyisini vermeye çalıştım. Ben çalışmamın karşılığını alıyorum. Oynamadığımda tabii ki mutlu değildim. En önemlisi Fenerbahçe. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bugün sahaya güzel bir karakter yansıttık. Benden beklentiyi biliyorum. Kendimi iyi hissediyorum, çalışmalarıma devam edeceğim. Belki insanların kafasında şüphe vardı ama bunlara takılmayıp işimizi yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Hasan Ali: "Üç puanı kaçırdık" 

Fenerbahçeli oyuncu Hasan Ali Kaldırım, taraftarları Koray Şener'in vefatının kendilerini derinden etkilediğini aktarırken, şu görüşlerini aktardı:

"İlk yarıda duran toptan bir gol yedik. Devre arasında acı bir haber aldık. Kardeşimiz kalp krizi geçirmiş. İkinci yarı çıkıp onun için oynadık. Ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Pozisyonları bulduk ama değerlendiremedik. Kazanabilirdik ancak olmadı. Ama şu an ne desek boş. İkinci yarıda inanılmaz bir geri dönüş yaptık. Üç puanı kaçırdık." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz