Futbol

''Beşiktaş başkanı ayrılmamı istedi''

26 Kasım 2019 Salı 15:30 - Son Güncelleme 26 Kasım 2019 Salı 16:14

Kasımpaşa'nın Portekizli yıldızı Quaresma, TRT SPOR'dan Yasin Dallı'nın sorularını yanıtladı. Quaresma, Beşiktaş'tan ayrılış süreciyle ilgili ''Beşiktaş başkanı benim ayrılmamı istedi. Teknik heyetin bu durumla bir alakası yok.'' dedi

Portekizli futbolcu Kasımpaşa'da kendisine kaptanlık verilmesiyle ilgili "Böyle bir kulübün kaptanlığını yapmak ve bana böyle bir sorumluluğun verilmesi benim için çok büyük gurur. Çok mutluyum bunun için." dedi.

''Türkiye ligi her zaman rekabetçi bir lig''

''Ligin liderin karşı, iyi oyunculardan kurulu iyi bir takıma karşı oynayacağız. Orada isteyeceğimiz tek şey galibiyet olacak. Sahamızda fazlasıyla puan kaybettik. Kaybetmememiz gereken birçok puan kaybettik. Önümüzdeki hafta böyle olmayacaktır umarım. Benim adıma kazanmak için oynayacağım başka bir maç daha. Sivasspor'a karşı maalesef sezon başı Beşiktaş'la oynarken kaybettik, bu seferki kazanma şansımı değerlendirebilmek istiyorum. 'Türkiye ligi her zaman rekabetçi bir lig, bu yıl da örneğini görüyoruz. Daha önce de başıma geldi, ligin lideri sonuncuya kaybedebiliyor, her maça gerçekten hazır olup konsantre çıkmanız lazım yoksa beklenmedik sonuçlar alabiliyorsunuz sıralamadan bağımsız. Bu rekabetçi ortamın devam etmesi taraftarlar, sahaya çıkan oyuncular ve teknik ekipler adına çok güzel bir şey.''

Şampiyonluk yorumu

''Dürüst olmak gerekirse bu sezonu tahmin edebilmek oldukça zor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un istikrarlı ve düzenli olmayan skorları var. Bir hafta kazanıp diğer hafta kaybedebiliyorlar. Bu 4 takım şampiyonluğun doğal adayları. Diğer takımlar da iyi sonuçlar elde edebiliyorlar. Benim açımdan bu sene bu takımlardan biri şampiyon olur ve öne çıkar demek zor çünkü düzenli ve istikrarlı sonuçlar alamıyorlar şu an.''

Quaresma, 'Bu sezon yeni bir şampiyon çıkabilir mi?' sorusuna ''Futbolda her şey mümkün. Böyle bir sürprize herkes şaşırır. Tabloya bakınca Sivasspor ve Alanyaspor gibi ekiplerin istikrarı ve performansı ne kadar götürebilecekleri önemli.'' yanıtını verdi.

Portekizli futbolcu, yerli futbolcu olarak Emre Belözoğlu'nu yabancılardan ise Trabzonspor'un Arjantinli yıldızı Sosa'yı beğendiğini söyledi.

Quaresma ''Cristiano Ronaldo'yla sohnetimiz olmadı ama her zaman Türk oyuncuları Avrupa'da görmekten mutluluk duyuyorum. Harika bir ligimiz var, buradan çıkan oyuncuları Avrupa'nın büyük takımlarında görmek beni çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş taraftarına mesaj

Beşiktaş maçlarını takip ediyorum, her zaman da edeceğim. Beşiktaş benim için özel bir kulüp, her zaman özel kalmaya devam edecek. Oradan doğru şekilde ayrılmadım belki ama taraftarlar hep kalbimde, her zaman onları seveceğim, onlarla güzel bir bağımız var."

Beşiktaş'tan ayrılık süreci

''Beşiktaş'ta başkanın isteği doğrultusuyla gerçekleşti ayrılığım. Ayrılığımın teknik direktörle hiçbir alakası yok, kendisine saygım sonsuz, umarım Beşiktaş'la hayal ettiği şampiyonluğu kazanabilir. Beşiktaş'ın geçmiş başkanıyla ilgili daha fazla yorum yapmak veya konuşmak istemiyorum."

''Fenerbahçe veya Galatasaray'dan teklif almadım''

"Şu an Kasımpaşa'dayım ve Türkiye'de devam ediyorum. Bir gün şartlar oluşursa ve her şey uygun da olursa konuşulur bakılır. Burası da büyük bir kulüp, şu an %100'ümü Kasımpaşa'ya veriyorum, gelecek için bir şey söylemem mümkün değil. Fenerbahçe veya Galatasaray'dan teklif almadım. Türkiye'de başka takımda oynamam derken Fenerbahçe ve Galatasaray ile alakalıydı sorulan soru. Bu iki takımda görev yapmam Beşiktaş dışında dedim. Ben sözüne sadık birisiyim, verdiğim sözü satacak biri değilim."

36 yaşındaki futbolcu, ''Beşiktaş maçında gol atarsan sevinir misin?' sorusunu "Öncelikle Sivasspor maçını düşünmeliyiz. Beşiktaş maçı gelince düşüneceğiz onu ama tabii ki özel bir maç olacak benim için. Aynı şekilde Dragao'da Porto'ya karşı oynarken da öyleydi.Beşiktaş ve Porto benim hayatımda en özel iki takım, her zaman öyle olacak. Elimden gelenin en iyisini yapacağım ve her şeyimi sahaya koyacağım Beşiktaş karşısında da ama gol atarsam tabii ki sevinmeyeceğim." şeklinde cevapladı.

Şenol Güneş'e övgü

Türkiye Milli Takımı'nı Euro 2020'de izleyebilecek olmaktan memnunum. Birkaç yıldır şampiyonalarda yer almıyordu Türkiye. Şenol Güneş'i tebrik ederim. Çok büyük ve önemli bir teknik adam. Tüm ülkenin teşekkür etmesi lazım ona, çok önemli işler yaptı. Fransa'yla iki maç oynayıp yenmek ve berabere kalmak çok saygı duyulması gereken bir iş. Şenol Güneş'i sevdiğim için, bende özel bir yeri olduğu için böyle demiyorum çünkü sergilenen performans ve alınan sonuçlar ortada.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz