Futbol

Beşiktaş Hakkı Yeten Tesisleri açıldı

23 Mayıs 2014 Cuma 18:59 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2014 Cuma 19:07

Açılışa Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Beşiktaş Kulübü'nün, Hakkı Yeten Futbol Altyapı Tesisleri törenle açıldı.

Fulya'daki tesisin açılış törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanısıra kulüp divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz, Beşiktaş Kulübü'nün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, genel sekreteri Metin Albayrak, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Kavalcı, Ahmet Ürkmezgil, Hakan Özköse ve kulübün amatör branşlarında görev yapan sporcular ve antrenörler katıldı.

Yönetim kurulu üyeleriyle beraber tesisler gezen başkan Orman, soyunma odaları, derslikler, antrenör odaları ve yatakhanelerde bazı incelemelerde bulundu.

Beşiktaş'ın efsane ismi "Baba" lakabıyla tanınan Hakkı Yeten'in ismi verilen tesiste, 1800 metrekare kapalı alan içerisinde, 40 sporcunun kalabileceği yatak odaları, sağlık merkezi, çamaşırhane, mutfak, yemekhane, A takım teknik ekibi için maç izleme salonu, ofis ve toplantı odaları, sauna, buhar odası, güvenlik merkezi, kadın ve erkek hakem soyunma odaları yer alıyor.

Başkan Orman, açılışta yaptığı konuşmada, Hakkı Yeten'in ismini taşıyan bu tesisin açılışını yapmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türk futbolunda bir efsane olan Hakkı Yeten, bütün spor camiasının içerisinde çok saygın ismi olan bir kişiliktir. Dikilitaş'taki basketbol salonumuza da değerli büyüğümüz Şevket Belgin'in adını vermiştik. Bu isimler bizim atalarımız, soy ağacımızı oluşturan insanlar. Değerli büyüklerimizin ismini tesislerimize vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra ilk yapacağımız tesis de Şeref Bey'in adını taşıyacak. Hakkı Yeten bizim babamızdı. Bir tek futbolculuk kimliği ile değil Beşiktaş'ta bir çok konumda görevler yapmıştır. Türk spor kamuoyuna Beşiktaşlılık duruşunun ne demek olduğunu göstermiştir. Beşiktaş'ın simgelerini inşa eden kişilerden bir tanesidir. Bu vesileyle Süleyman ağabeyimize (Süleyman Seba) Allah'tan şifa diliyor, ahirete intikal etmiş diğer büyüklerimizi de rahmetle anıyoruz."

Beşiktaş'ın altyapıyı seven bir kurum olduğunu vurgulayan Orman, şunları söyledi:

"Bu tesiste, biz göreve gelmeden önce büyük bir sıkıntı vardı, sporcular konteynerler içinde soyunuyordu. Şu anda altyapı tesisimizin yatırımını bitirmiş vaziyetteyiz. Sadece içindeki çim saha yenilenecek. Yaz sonuna doğru ise Beşiktaş, Akatlar'da aldığımız arazide, ilk defa bir divan lokaline kavuşacak. Hakkı Yeten Futbol Altyapı Tesisleri'nde emeği geçen başta kuzenim Suat Orman olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Bir çok sponsorla çalıştık. Burası makul seviyede para harcanarak yapılmış bir yerdir. Burada paradan çok, alın teri ve emek vardır, bizlere yakışan da budur. Allah nasip ederse en kısa zamanda bu açılışı İnönü Stadı'nda yapacağız. Yönetim kurulu olarak vaatte bulunup avutan değil, icraat yapıp Beşiktaşlılar'ı tatmin etmeye çalışan bir ekibiz."

Fikret Orman konuşmasının ardından yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte, tesisin yapımında emeği geçen sponsorlara plaket verdi.

Orman daha sonra tesisin duvarı üzerinde bulunan, "Şerefinle oyna, Hakkınla kazan" yazısının önünde, yönetim kurulu arkadaşları, amatör branş sporcuları, antrenörler ve sponsor firma sahipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz