Futbol

Beşiktaş için ilklerin akşamı

07 Ocak 2021 Perşembe 11:05 - Son Güncelleme 07 Ocak 2021 Perşembe 11:00  |  Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş, Vodafone Park'ta Çaykur Rizespor'u 6-0 mağlup ettiği karşılaşmada, birçok ilki bir arada yaşadı.

Beşiktaş, evinde konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 6-0'lık skorla geçerek liderliğini sürdürdü. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller, Cyle Larin (4), Oğuzhan Özyakup ve Ajdin Hasic'ten geldi. Sergen Yalçın'ın öğrencileri, bu galibiyetle sezonun birçok ilkini bir arada yaşamış oldu.

Larin'den 4 gol

Beşiktaş'ın Kanadalı golcüsü Cyle Larin, attığı 4 golle, bu sezon Beşiktaş formasıyla hat-trick yapmayı başaran ilk futbolcu oldu. Larin, 1989 yılında Adana Demirspor ağlarını 4 kez havalandıran Ali Gültiken'den sonra, siyah-beyazlı ekipte bu bir lig maçında 4 gol kaydeden ilk isim oldu.

Süper Lig'de bu sezon, bir maçta 4 gol atma başarısı gösteren diğer isim, Atakaş Hatayspor'dan Aaron Boupendza'ydı.

Rizespor'a karşı en farklı galibiyet

Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşılaşmasında, Karadeniz ekibine karşı en farklı galibiyetini elde etti.
2018-2019 sezonunda Rize'de oynanan karşılaşmada Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, rakibini 7-2'lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı. Siyah-beyazlılar, 6-0'lık zaferiyle, rakibine karşı lig tarihinde en farklı galibiyetine uzanmış oldu. Beşiktaş aynı zamanda, Sergen Yalçın döneminin de resmi maçlardaki en farklı zaferine uzandı.

12 yıl sonra ilk kez başardı

Beşiktaş, 2009-2010 sezonundan bu yana ilk defa, Süper Lig'de üst üste 5 maçı gol yemeden kazanmayı başardı. Son olarak 2009 yılının Ekim ve Kasım aylarında, Mustafa Denizli yönetiminde Eskişehirspor, MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Sivasspor'u gol yemeden deviren kartal, 12 yıl sonra bu seriyi tekrarlamış oldu.

Beşiktaş, süreç boyunca BB Erzurumspor'u 4-0, MKE Ankaragücü'nü 1-0, Demir Grup Sivasspor'u 3-0, Hes Kablo Kayserispor'u 2-0 ve Çaykur Rizespor'u 6-0 mağlup etmeyi başardı.

Sergen Yalçın ile en uzun seri

Siyah-beyazlı ekip, Sergen Yalçın yönetiminde, ligdeki en uzun galibiyet serisini tekrarladı, iç sahada ise serisini geliştirdi.

Süper Lig'de son 5 maçını kazanan siyah-beyazlılar, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde 2019-2020 sezonunun son 4 haftalık periyodunda 12 puan toplamıştı. Bu süreçte Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği'ni yenen Beşiktaş, 2020-2021 sezonunun ilk haftasında da Trabzonspor'u mağlup ederek 5 maçlık galibiyet serisi yapmıştı. Beşiktaş, bu sezonun 13 ve 17. haftaları arasında aldığı 5 galibiyetle, bu dereceyi tekrarlamış oldu.

Siyah beyazlı ekip, iç sahada ise Sergen Yalçın döneminin en iyi grafiğini çiziyor. Vodafone Park'ta oynadığı son 6 karşılaşmada Yeni Malatyaspor, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, BB Erzurumspor, Demir Grup Sivasspor ve Çaykur Rizespor'u geçmeyi başaran kartal, tecrübeli antrenörü ile en uzun iç saha serisini yakaladı.

Beşiktaş, geçtiğimiz hafta kazandığı Hes Kablo Kayserispor maçıyla birlikte, 81 haftalık liderlik hasretini de sonlandırmıştı.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz