Futbol

Beşiktaş unvanını koruyor

05 Kasım 2016 Cumartesi 21:38 - Son Güncelleme 05 Kasım 2016 Cumartesi 18:46

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon resmi maçlardaki yenilmezliğini Trabzonspor karşısında da sürdürdü.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında sahasında Trabzonspor'u 2-1 yenerek lider Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü.

Rakibini ilk yarıda attığı gollerle mağlup etmeyi başaran siyah-beyazlı takım, 10. karşılaşmasında 7. galibiyetini aldı. 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrılan Beşiktaş, puanını 24'e çıkardı.

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon Süper Lig'de sahasında yaptığı 5 maçta ise 4. galibiyetine imza attı. Bu süreçte sadece Galatasaray ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, Vodafone Arena'daki 5 karşılaşmada 13 puan topladı.

Bu sezonki yenilmezlik sürüyor

Beşiktaş, bu sezon resmi maçlardaki yenilmezliğini sürdürdü.

Sezona Süper Kupa'daki Galatasaray maçıyla başlayan Beşiktaş, normal süresi 0-0 ve uzatma bölümü 1-1 beraberlikle biten maçta rakibine penaltılarda boyun eğmişti. Bu mücadelenin ardından Süper Lig'de 10 ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı ekip, 8 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Vodafone Arena'da 7. galibiyet

Süper Lig'de 8. kez rakiplerini Vodafone Arena'da konuk eden Beşiktaş, başarılı sonuçlarına da bir yenisini ekledi. Siyah-beyazlı takım, 8 maçta 7 galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

Gollü maçlara devam

Beşiktaş, Vodafone Arena'da rakipleriyle yaptığı karşılaşmalarda gollü mücadelelere de devam etti.

Siyah-beyazlı ekiple rakipleri arasında yapılan karşılaşmalarda, bu stattaki 8 lig maçında toplam 32 gol atıldı. Taraftarlar, maç başına ortalama 4,1 gol izledi.

Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 24 gol atarken, rakip takımlar ise 8 kez gol sevinci yaşadı.

Rahat başladı, gergin bitirdi

Trabzonspor karşısında oyuna rahat başlayan ve ilk 20 dakikada 2-0 öne geçen Beşiktaş, sonraki bölümde büyük sıkıntılar yaşadı.

Maçın 7. dakikasında Luiz Rhodolfo ve 17. dakikada da Cenk Tosun'un penaltı golüyle 2-0 üstünlük yakalayan siyah-beyazlı ekip, 41. dakikada Yusuf Erdoğan'ın golüne engel olamadı. Attığı golle moral bulan Trabzonspor, ikinci gol için baskı kurarken Beşiktaş, kaçırdığı gollere rağmen kalesinde büyük tehlikeler atlattı.

Napoli maçının ardından yorgun gözüken siyah-beyazlılar, özellikle son dakikalarda kendi yarı alanında kritik top kayıpları yaptı. Bu topları kazanan Trabzonspor, oyunu rakip alana yığmasına rağmen beraberlik golünü bulamayınca Beşiktaş, sahadan 2-1 üstünlükle ayrıldı.

Bu arada karşılaşmayı 31 bin 580 biletli seyircinin izlediği bildirildi.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından siyah-beyazlı taraftarların isteği üzerine Atiba Hutchinson "üçlü" çektirdi.

Rhodolfo, 371 gün sonra gol attı

Beşiktaş'ın Trabzonspor karşısında ilk golünü atan Luiz Rhodolfo, 371 gün sonra gol sevinci yaşadı.

Geçen sezonun ikinci yarısında Gaziantepspor ile oynanan maçta sakatlanan ancak bu sezon son iki maçta ilk 11'de oynama fırsatı yakalayan Rhodolfo, bu şansını golle süsledi.

Siyah-beyazlı formayla tek golünü geçen sezon Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa karşısında atan Brezilyalı futbolcu, Trabzonspor mücadelesinde de 7. dakikada fileleri havalandırmayı bildi.

Cenk Tosun, gol hasretini bitirdi

Beşiktaş'ın kazandığı penaltıyı 17. dakikada kullanan Cenk Tosun, topu filelere göndererek 4 haftalık gol hasretini sonlandırdı. Ligde son olarak 5. haftadaki Galatasaray maçında bu sevinci yaşayan siyah-beyazlı oyuncu, Süper Lig'deki gol sayısını da 6'ya çıkardı.

Vodafone Arena'daki 8. Süper Lig maçında 5. penaltı

Beşiktaş, Vodafone Arena'daki 8. Süper Lig maçında 5. penaltısını kazandı.

Geçen sezonki 3 maçta 2 penaltı kazanan siyah-beyazlı takım, eski futbolcusu Mario Gomez ile bunları gole çevirememişti. Trabzonspor maçıyla bu sezon 3. kez aynı şansı yakalayan Beşiktaş, bu şekilde Cenk Tosun ile 2, Oğuzhan Özyakup'un ayağından da bir gol buldu.

Siyah-beyazlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında Napoli ile yaptığı karşılaşmada da yine penaltı kazanmış ve Ricardo Quaresma ile bunu gole çevirmeyi bilmişti.

Aboubakar, pozisyonları değerlendiremedi

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Trabzonspor karşısında üç önemli pozisyondan yararlanamadı.

Aboubakar, takımının 2-0 önde olduğu dakikalarda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kötü bir vuruşla auta gönderdi. Bu pozisyon sonrası Trabzonspor, geliştirdiği atakla durumu 2-1 getirdi.

Kamerunlu futbolcunun, ikinci yarıda da yine kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki etkisiz şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, rahat bir şekilde meşin yuvarlağa sahip oldu. Aboubakar, 67. dakikada boş pozisyonda bir kez daha çerçeveyi bulamadı.

Vincent Aboukar, 76. dakikada yerini Ömer Şişmanoğlu'na bıraktı.

Trabzonspor, 5. yenilgisini aldı

Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor, ligdeki 5. mağlubiyetini aldı.

Şu ana dek 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan bordo-mavili takım, aldığı yenilgiyle 11 puanda kaldı.

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde Beşiktaş'a karşı şanssızlığını da kıramadı. Yanal döneminde siyah-beyazlı takımla 6. karşılaşmaya çıkan Trabzonspor, 4 yenilgi ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Bu sezon ligde deplasmanda başarısız sonuçlar alan Trabzonspor, dış sahada 4. yenilgisini yaşadı. Deplasmanda sadece Galatasaray'ı 1-0 yenebilen bordo-mavili takım, 5 maçta 3 puan çıkarabildi.

Bordo-mavili ekipte sarı kart gören Uğur Demirok, cezalı duruma düştü. Uğur, cezası nedeniyle 11. haftada Antalyaspor ile oynanacak karşılaşmada takımını yalnız bırakacak.

Trabzonspor'un golünü atan Yusuf Erdoğan, Ricardo Quaresma'nın müdahalesiyle sakatlandı. Sedyeyle sahaya terkeden Yusuf'un yerine 64. dakikada Aytaç Kara oyuna dahil oldu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz