Futbol

Beşiktaş yeni transferleriyle coştu

03 Eylül 2016 Cumartesi 20:36 - Son Güncelleme 03 Eylül 2016 Cumartesi 21:13

Yeni transferleriyle sahaya çıkan Beşiktaş, Gaziantepspor'u 3-0 mağlup etti.

Beşiktaş, hazırlık maçında Gaziantepspor'u 3-0 yendi. Siyah-beyazlı ekibin gollerini 11. dakikada Anderson Talisca, 24. dakikada Vincent Aboubakar ve 67. dakikada Ömer Şişmanoğlu kaydetti. Caner Erkin, güzel oyununu 2 golle süsledi. Aboubakar'ın attığı golün asistini yapan Talisca, 58. dakikada ise bir penaltı atışından yararlanamadı.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yeni transferlerini görmek için Gaziantepspor'la karşılaşan Beşiktaş, özellikle ilk yarıdaki performansıyla taraftarlarından alkış aldı.

Yeni transferler sahne aldı

Siyah-beyazlı ekipte kadroya yeni katılan futbolculardan Gökhan İnler, Anderson Talisca, Caner Erkin ve Vincent Aboubakar ilk 11'de sahaya çıktı. Daha önce siyah-beyazlı formayı giyen yeni transferlerden kaleci Fabricio, Gökhan Gönül ve Adriano Correia da ilk 11'de yer aldı. Transfer döneminde takıma yeni katılan genç kaleci Utku Yuvakuran ile kiralık olarak Beşiktaş'a dönen Atınç Nukan ise ikinci yarıda forma şansı buldu.

Siyah-Beyazlı taraftarlar, başta yeni transferler olmak üzere maç öncesi futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Talisca, Aboubakar ve Caner'den ilk

Beşiktaş ile Gaziantepspor arasında oynanan hazırlık maçında yeni transfer Anderson Talisca, siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk maçında golle tanıştı.

Bir diğer yeni transfer Caner Erkin, ilk kez yer aldığı Beşiktaş'ta Talisca'nın golünün pasını vererek ilk asistini yaparken, Ömer Şişmanoğlu'nun attığı golde de ortayı yapan isim oldu. Siyah-beyazlı takımın ikinci golünü atan Aboubakar da Beşiktaş formasıyla ilk golünü kaydetti.

Siyah-beyazlı formayla ilk gollerini atan yeni transferler Talisca ve Aboubakar, gol sevinçlerini, kartal pençesi hareketi yaparak yaşadı.

Beşiktaş'ın Leipzig'den kiraladığı Atınç Nukan, 46. dakikada Marcelo'nun yerine oyuna girdi. Genç futbolcu Beşiktaş'ta en son 29 Mayıs 2015 tarihinde Gençlerbirliği ile oynanan 34. hafta maçında forma giymişti.

Ayrıca, Beşiktaş'ın yeni transferleri arasında yer alan Utku Yuvakuran da 79. dakikada Fabricio'nun yerine oyuna girerek siyah-beyazlı formayla ilk kez bir maça çıktı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarının 57. dakikada kazandıkları penaltı vuruşunu Fabricio'nun kullanmasını istedi. İspanyol kalecinin penaltı vuruşunda topun başına geçmesi için tezahürat yapan taraftarlar, genç kalecinin kurtarışlarından sonra da tezahüratlarını sürdürdü.

Öte yandan, 58. dakikada Talisca ile penaltı atışından yararlanamayan Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena'da üçüncü kez penaltı atışını gole çeviremedi. Siyah-beyazlılar geçen sezon lig maçlarında Bursaspor ve Kayserispor'a karşı Mario Gomez'le penaltıları değerlendirememişti.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI...

GOL: 11. dakikada Caner Erkin'in sağdan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Talisca, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kalecinin uzanamayacağı köşeye bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

GOL: 24. dakikada ceza sahası dışında Talisca ile verkaç yapan Aboubakar, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere göndererek durumu 2-0 yaptı.

34. dakikada kullanılan köşe vuruşunda, Emre Nefiz'in ortaladığı topa Abdülkadir Kayalı ön direkte kafayla vurdu, direğe çarpan meşin yuvarlak dışarı çıktı.

37. dakikada Angan'ın aşırma pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Kolar'ın vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı, Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

57. dakikada Talisca'nın soldan uzun pasında topu göğsüyle kontrol ederek ceza sahasına giren Ömer Şişmanoğlu, Hintum'la girdiği ikili mücadelede yerde kalınca Beşiktaş penaltı kazandı. 58. dakikada topun başına geçen Talisca'nın vuruşunda kaleci Erten Ersu topu bacaklarıyla kurtardı ve savunma topu uzaklaştırdı.

GOL: 67. dakikada Caner Erkin sol taç çizgisinin yakınlarından topu içeri ortaladı. İyi yükselen Ömer Şişmanoğlu kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve siyah-beyazlılar maçta 3-0 öne geçti.

Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Volkan Bayarslan, Süleyman Özay, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Fabricio (Dk. 79 Utku Yuvakuran), Gökhan Gönül, Marcelo (Dk. 46 Atınç Nukan), Rhodolfo, Adriano (Dk. 68 Necip Uysal), Gökhan İnler, Tolgay Arslan (Dk. 46 Kerim Frei), Ömer Şişmanoğlu, Talisca (Dk. 84 Beck), Caner Erkin, Aboubakar (Dk. 68 Hamza Küçükköylü)

Gaziantepspor: Erten Ersu, Rajtoral, Elyasa Süme, Şenol Can (Dk. 46 Alpay Koçaklı), Hintum (Dk. 89 İlker Günaslan), Orkan Çınar (Dk. 9 Emre Nefiz - Dk. 60 İlhan Parlak), Abdülkadir Kayalı (Dk. 84 Miranda), Fatau (Dk. 75 Muhammed İldiz), Larsson (Dk. 75 Putsila), Kolar, Angan (Dk. 60 Kangwa)

Goller: Dk. 11 Talisca, Dk. 24 Aboubakar, Dk. 67 Ömer Şişmanoğlu (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 87 Gökhan İnler (Beşiktaş)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz