Futbol

Beşiktaş'a Ajax modeli geliyor!

17 Şubat 2014 Pazartesi 19:28 - Son Güncelleme 17 Şubat 2014 Pazartesi 20:21

Beşiktaş Kulübü yeni dönemde Hollanda ekolü için çalışmalara başladı.

Beşiktaş Kulübü yeni dönemde Hollanda ekolü için çalışmalara başladı. Siyah beyazlı takımın total futbol için uygulanacak sistem için Futbol Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları, Alt Yapı Koordinatör ve Teknik Direktör Emrah Bayraktar ile Genel menajer Haluk Özgerçek dün sabah erken saatlerde Hollanda’nın ünlü Ajax takımının antrenman sahasında incelemelere başladılar.

Hollanda’da Ajax ve PSV Eindhoven gibi önemli takımların kulüpleri ile yakın ilişkide olan yönetici Erdal Torunoğulları önce Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer ardından ise futbol direktörleri ile bir araya gelerek bilgi aldılar. Beşiktaş alt yapısının artık bir futbol düşüncesinin olacağını geleceğin Beşiktaş futbol takımını oluşturmak için yoğun çalışma içinde olduklarını vurgulayan yönetici Erdal Torunoğulları “Alt yapı sorumluluları Hollanda’nın en ünlü oyuncu yetiştiren kulübü Ajax’da yakın dostlarımız tarafından karşılandık. Hollanda futbolunun temel alt yapısı konusunda bundan böyle Beşiktaş olarak fikir alış verişinde bulunacağız. Ajax ve PSV.Enındhoven takımları ile sürekli görüşmeler halindeyiz. Yeni dönemde Beşiktaş’ın hem oyuncu profili hem de yetiştirme programlarında önemli değişiklikler hissettireceğiz. Beşiktaş tarihinde önemli adımlar atıyoruz. Beşiktaş Futbol kulübünün alt yapısında devrim niteliğinde önemli başarılara imza atmak için uğraş veriyoruz” dedi Futbol Direktörü Emrah Bayraktar ise Hollanda futbolunun yakından takip ettiklerini ve dünyada model olan sistemleri konusunda araştırma yaptıklarını ve en iyisini Beşiktaş Kulübüne uygulamak için mücadele ettiklerini ifade etti ve şöyle konuştu “Yöneticimiz Erdal Torunoğulları’nın yakın dost ve arkadaşları olan Hollanda futbolunun önemli kulüpleri ve yöneticileri ile bir araya geldik. Yararlı fikir alış verişinde bulunduk. Sadece Beşiktaş değil Türk futbolu adına önemli somut adımlar atıyoruz” dedi.

Beşiktaş alt yapı Koordinatörü Haluk Özgerçek “Amacımız Beşiktaş gençliğini ve alt yapısını daha da aktif hale getirmek” yorumunu yaptı.

Beşiktaş yöneticilerini daha sonra Hollanda Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Aykut Torunoğulları, Ertan Torunoğulları ve Doğu Ayboğan tarafından davet verildi. Hollanda Beşiktaşlılar Derneği yönetici Erdal Torunoğulları ve Futbol Direktörü Önder Özen, Emrah Bayraktar ve Haluk Özgerçek’e plaket vererek yaşanan son başarılardan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

HÜRRİYET

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz