Futbol

Beşiktaş'a derbiden 3 ceza çıktı!

01 Aralık 2013 Pazar 02:00 - Son Güncelleme 01 Aralık 2013 Pazar 02:45

Oğuzhan ve Ersan ile kırmızı kart cezalısı Necip, Sivas maçında yer almayacak.

Spor Toto Süper Lig'de yılın son derbisinde Fenerbahçe ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş, puanını 25'e çıkarırken, liderle aradaki 7 puan farkı azaltmayı başaramadı. Beşiktaş'ta derbi maçta sarı kart gören Oğuzhan Özyakup ve Ersan Adem Gülüm ile kırmızı kartla cezalandırılan Necip Uysal cezalı duruma düştü.

Son yılların en heyecanlı derbisinde Olcay Şahan ve Almeida'nın golleriyle rakibi karşısında iki kez öne geçme şansı yakalayan siyah-beyazlılar, üstünlüklerini koruyamadı ve sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

7 maçtır yenilmiyor

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisindeki beraberlikle ligdeki yenilmezlik serisini 7'ye çıkardı. En son ligin 6. haftasında Medical Park Antalyaspor'a mağlup olan siyah-beyazlılar, daha sonra yaptıkları 7 maçın 3'ünde galip geldi, 4'ünde ise berabere kaldı.

Almeida'nın 8. golü

Fenerbahçe derbisinde 2 gol atan Almeida, bu sezon ligde 8. golüne ulaştı. Takımının en golcü futbolcusu olan Almeida, daha önce Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor (2), Bursaspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor karşılaşmalarında goller atmıştı.

Olcay, 5. golünü attı

Derbide takımının ilk golünü atan Olcay Şahan, bu sezon ligdeki gol sayısını 5'e çıkardı. Ligde üst üste üçüncü maçında da golle buluşan Olcay, bu sezon ilk haftadaki Trabzonspor, 9. haftadaki Akhisar Belediyespor, 11. haftadaki Kayserispor ve 12. haftadaki Torku Konyaspor karşılaşmalarında birer gol atmıştı.

Olcay'ın Fenerbahçe'ye 2. golü

Geçen sezon ligde Fenerbahçe karşısında BJK İnönü Stadı'nde oynanan maçta galibiyet golünü atan Olcay Şahan, bu sezon da derbide gol atmayı başardı. Geçen sezon Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı maçın son saniyesinde gol atan Olcay, takımını galibiyete taşımıştı.

Oğuzhan, Ersan ve Necip cezalı

Beşiktaş'ta derbi maçta sarı kart gören Oğuzhan Özyakup ve Ersan Adem Gülüm ile kırmızı kartla cezalandırılan Necip Uysal cezalı duruma düştü. Ligde dördüncü sarı kartlarını gören Oğuzhan ve Ersan ile kırmızı kart gören Necip, gelecek hafta yapılacak Sivasspor maçında cezaları nedeniyle forma giyemeyecekler.

Necip 19 dakika sahada kalabildi

Derbinin 50. dakikasında sakatlanan Veli Kavlak'ın yerine oyuna dahil olan Necip Uysal, sadece 19 dakika sahada kalabildi. Maçın 54. dakikasında sarı kart gören Necip, 69. dakikada da ikinci sarı kartını görüp, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bilic, Ersan'a kızdı

Karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, savunmada görev alan Ersan Adem Gülüm'e kızdı. Bilic, saha kenarına çağırdığı Ersan'ı uyarıp, daha dikkatli olmasını istedi.

Olcay'ın gol sevinci tepki çekti

Beşiktaş'ın ilk golünü atan Olcay Şahan'ın gol sevinci, Fenerbahçe tribünlerinden tepki çekti. Eliyle kalp işareti yapıp, tribünlerin önüne gelen Olcay'a sarı-lacivertli taraftarlar, tepki gösterdi.

Tolga'ya küfür

Maç başlamadan Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'i tribünlere çağırıp, hasta annesi için "geçmiş olsun" dileğinde bulunan sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşmanın ikinci yarısında ise milli kaleciye tepki gösterdi.

Bir pozisyonunun ardından sakatlık geçiren Tolga yerde kalırken, bu sırada sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş kalecisine yönelik küfürlü tezahüratlarda bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz